"Amallah en Raskin waren stoorzenders bij Standard, nu is het meer een ploeg"

  Standard liet sterkhouders Raskin en Amallah verrassend vertrekken.

  Zondag speelt het zwalpende Club Brugge thuis tegen Standard, een rechtstreekse concurrent voor Play-off I. Tuur Dierckx mocht afgelopen weekend met Westerlo aan den lijve ondervinden hoe sterk Standard onder Ronny Deila is. Hij getuigde erover in onze voetbalpodcast '90 minutes'.

  Westerlo verloor op het veld van Standard met 2-0, maar volgens Tuur Dierckx kwamen de bezoekers met die score nog goed weg. "Het was de eerste match dit seizoen waarin ik dacht: we komen tekort. Terwijl we toch fris en in vorm zijn."

   

  "Het was zó frustrerend. Daarom dat ik hoop om tegen hen te kunnen spelen in de play-offs. Ik hoop op een herkansing."

   

  "Na 5 minuten wist ik al hoe laat het was: Standard was scherper en gemotiveerder dan wij. Het was echt heftig."

   

  Dierckx raakte vooral onder de indruk van het middenveld van Standard, met Steven Alzate (ex-Brighton) en zeker Aron Dønnum. "Ik was blij dat hij mij uit zijn zak heeft gehaald toen ik na 77 minuten werd gewisseld", zegt de Westelse rechtsbuiten niet zonder zelfspot. 

  Ik was blij dat Dønnum mij uit zijn zak heeft gehaald toen ik na 77 minuten werd gewisseld.

  Tuur Dierckx (Westerlo) in '90 minutes'

  Het uitprobleem van Standard: "Zondag kan het een stap zetten"

  Standard liet in de winterstop Selim Amallah - op het WK nog basisspeler bij revelatie Marokko - en Nicolas Raskin vertrekken. Twee spelers met een pak kwaliteiten, die niet meteen vervangen werden. Toch speelt het zonder hen beter.

  "Ik voelde al in de thuismatch tegen Standard dat die twee eerder stoorzenders waren bij Standard", zegt Dierckx.

  "Ze zorgden ervoor dat er geen lijn zat in het spel van Standard, ze hadden een slechte invloed op de groepsdynamiek."

   

  "Raskin speelde uiteraard wel goed, maar het draaide allemaal rond hem. Hij liet de ploeg niet beter spelen. Nu is Standard meer een ploeg."

   

  Het Luikse uitrapport, zeker tegen de topploegen, oogt wel niet geweldig. "Daar moeten ze het nog altijd bewijzen", merkt Filip Joos op. "Die match in Brugge van komende zondag is een moment om nóg een stap te zetten."