Ga naar de inhoud

Anders Dreyer voor Anderlecht - Villarreal: "Fijn om grote wedstrijden te spelen"

 wo 8 maart 2023 20:44
Anders Dreyer
Een goedlachse Anders Dreyer op de persconferentie daags voor de wedstrijd.

In de 1/8e finales van de UEFA Conference League krijgt Anderlecht met Villarreal een stevige tegenstander voorgeschoteld. "Onze voetbalstijlen liggen dicht bij mekaar", stelt coach Brian Riemer. "Als voetballer ben je competitief en wil je altijd winnen", blikt rechtsbuiten Anders Dreyer vooruit.

RSC Anderlecht speelt morgen/donderdag om 18.45 uur de heenwedstrijd tegen Villarreal.

 

"Het wordt een harde wedstrijd", denkt Anders Dreyer. "Villarreal zal als favoriet aan de wedstrijd beginnen, maar ik vind het niet erg om als underdog te spelen."


Dreyer houdt van zulke uitnodigingen. "Ik vind het fijn om grote wedstrijden te spelen. Wedstrijden zoals die tegen Loedogorets, met de fans achter ons. Hopelijk creëren we opnieuw een gelijkaardige sfeer tegen Villarreal."


Aan welk resultaat denkt de Deense rechtsbuiten? "Als voetballer ben je competitief en wil je altijd winnen", antwoordt Dreyer. "Ik vind het dom om met een andere mentaliteit het veld op te stappen. We zullen zien hoe de wedstrijd evolueert."


Zondag speelt Anderlecht een belangrijke wedstrijd tegen Cercle Brugge in de strijd om een plaats in de top 8. "Ik vind het prima dat de matchen mekaar snel opvolgen", stelt Dreyer. "Dat doe ik liever dan trainen", is hij eerlijk.

Als voetballer ben je competitief en wil je altijd winnen. Ik vind het dom om met een andere mentaliteit het veld op te stappen.

Anders Dreyer

Brian Riemer: "Tegen Anderlecht scoor je niet makkelijk"

Villarreal speelde vorig jaar nog de halve finales van de Champions League. "In de 1/8e finales van een Europese bekercompetitie blijven geen slechte teams over", weet Brian Riemer, de T1 van RSCA.


"Villarreal doet het al jaren goed in Spanje en in Europa. Een mooie uitdaging voor ons", vindt de Deense coach. "Ik kan niet wachten om die match te spelen, net als de spelers."

"Onze voetbalstijl ligt dicht bij die van Villarreal", gaat Riemer voort. "We willen allebei de bal. Het wordt een interessante match om te volgen."

Met welk resultaat is Riemer morgenavond tevreden? "Het zou mooi zijn als we flink uitpakken", lacht de Deen fijntjes, "maar dat gebeurt niet al te vaak in een heenmatch. Laat ons dus maar gaan voor een goed resultaat met het oog op de return in Spanje."


"We vormen alleszins geen team waar je makkelijk tegen scoort. Ze zullen op hun best moeten zijn. En wij komen met een jong team op de proppen, een enthousiast team dat kwalitatief sterk is met de bal, kwaliteit die thuishoort in Europa."

Zondag wacht Cercle Brugge, een concurrent voor een plaats in de top 8. "We hebben 21 spelers ter beschikking. Wie wanneer speelt, houd ik nog voor mezelf, maar we zullen niet twee keer met hetzelfde team spelen", besluit Riemer.

Live op Sporza

Anderlecht - Villarreal kunt u vanavond live volgen op alle kanalen van Sporza. Op Canvas, in de app, op sporza.be en in Sporza op Radio 1. De tv-uitzending begint om 18.25 uur, de aftrap is om 18.45 uur.

Gerelateerd: