Ga naar de inhoud

Adam Hansen wil Gianni Bugno opvolgen als voorzitter van rennersvakbond CPA

 vr 3 maart 2023 17:54

Adam Hansen is officieel kandidaat om voorzitter te worden van de internationale rennersvakbond CPA. De stuurgroep van de CPA bekrachtigde de kandidatuur van de 41-jarige Australiër. Hansen wil de Italiaan Gianni Bugno opvolgen, die veertien jaar voorzitter was van de rennersvakbond.

Op 17 maart - op de vooravond van Milaan Sanremo - kiest rennersvakbond CPA een nieuwe voorzitter. Alle renners worden persoonlijk uitgenodigd in Hotel Le Favaglie Cornaredo, in Milaan, om te stemmen. Er kan ook online gestemd worden.

 

Een van de namen op he stemformulier zal Adam Hansen zijn.

 

Hansen was als renner onder meer tien jaar actief voor de Belgische Lotto-ploeg (2011-2020). Tussen 2011 en 2018 reed hij twintig grote rondes na elkaar uit en na zijn wielercarrière werd hij vastgoedondernemer in Tsjechië en werd hij de oprichter en voorzitter van de Australische rennersvakbond (AAPC).

 

"Ik heb bijna vijftien jaar op het hoogste niveau gekoerst", reageert Hansen op zijn kandidatuur. "Ik ben in die periode gepassioneerd geraakt door de strijd voor eerlijke rechten en veilige raceomstandigheden voor renners." 

 

"Als voorzitter wil ik staan voor een dynamische en inclusieve organisatie. Ik geloof dat leiderschap niet enkel staat voor het inspireren en motiveren van anderen, maar ook voor het opbouwen van sterke relaties, het oplossen van conflicten en het nemen van weloverwogen beslissingen." 

 

"Ik zet me in voor het bevorderen van een cultuur van openheid, transparantie en inclusiviteit."