Ga naar de inhoud

Jonge Belg William Junior Lecerf speelt net voor slotrit leiderstrui kwijt in Rwanda

 za 25 februari 2023 13:43

De jonge Belg William Junior Lecerf (Soudal-Quick Step Devo Team) is in de voorlaatste etappe van de Ronde van Rwanda (2.1) zijn leiderstrui kwijtgespeeld. De ritzege was voor de Italiaan Manuele Tarozzi (Green Project-Bardiani CSF-Faizane).

Met slechts 115,8 km was de zevende etappe kort, maar onderweg telde de rit wel zo'n 2.000 hoogtemeters, verspreid over zes gecategoriseerde beklimmingen, waaronder de aankomst op de Muur van Kigali.   

 

Al vroeg vormde zich een kopgroep van zeven renners, maar het peloton gaf hen weinig marge en de koplopers werden opnieuw ingerekend. Daarna koos een groep van 20 renners het ruime sop.

 

Op de Mont Kigali spatte deze groep uit elkaar en muisde Tarozzi er vanonder. Hij soleerde naar de zege en hield nog een halve minuut over op Mark Stewart. Voor de 24-jarige Italiaan is het zijn eerste profzege.   

 

Leider in de stand Lecerf finishte op 2'09" en verloor uiteindelijk 15 seconden op de negende in het klassement, Henok Mulubrhan, die de nieuwe leider wordt. Morgen staat de slotrit op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.