Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 4  /  17 - Strade Bianche
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lotte Kopecky rekent op sterke ploeg in Omloop: "We kunnen alle scenario's aan"

 vr 24 februari 2023 18:00
Kopecky vorig jaar tijdens De Omloop.

Lotte Kopecky is het Belgische ijzer in het vuur in de Omloop Het Nieuwsblad. Ze voelt zich in elk geval goed. "Ik heb een goede winter gehad, ik heb weer een stap gezet", vertelde ze een dag voor de start.  

"Het gaat goed", lacht Kopecky een dag voor de Omloop. Ze komt terug van het EK op de baan. "Maar tegenwoordig maak ik die switch redelijk makkelijk. En ik ben ook wel blij dat ik die competitie al gehad heb, want de rest heeft al gekoerst in de UAE of Valencia bijvoorbeeld."

 

Hoe zit het met de spanning? "Die is er wel. Toen ik daarnet in de auto stapte om naar het hotel te komen, begon het toch stevig te kriebelen."

 

"Ik rijd de Omloop graag. Het is een mooie wedstrijd. De combinatie Muur-Bosberg en dan de finish in Ninove, vind ik mooi."

 

Is er een plan voor morgen dan met de ploeg? SD Worx heeft meerdere ijzers in het vuur. Zo is er nu ook Lorena Wiebes bij. "We kunnen wel weg met alle scenario's, maar er is nog geen bespreking geweest. We hebben renners die de koers hard kunnen maken, we hebben renners die het solo kunnen en als dat niet lukt is Lorena nog de snelste vrouw van het pak. Dat geeft rust."

De concurrentie zal niet alleen van Van Vleuten komen. De ploegen worden veel sterker in de breedte.

Lotte Kopecky

De status van Lotte Kopecky lijkt na het vorige voorjaar wel wat anders. Ze is nu een van de koninginnen van het peloton. "Het gaat er nog altijd om dat je moet bevestigen. Ik heb op zich een heel goede winter gehad, ik heb weer een stap voorwaarts gezet. Ik heb een heel goede ploeg. Dat zal me allemaal helpen dit seizoen. Ik probeer er het maximale uit te halen."


"Of ik meer geviseerd zal worden? Dat was vorig jaar ook al zo. We zullen zien wat het geeft."


Vorig jaar vocht Kopecky meerdere duels uit tegen Annemiek van Vleuten. Zal de concurrentie weer uit die hoek komen? "Ik denk niet alleen van Van Vleuten. De ploegen worden in de breedte veel sterker. Ik kijk niet enkel naar Van Vleuten."

Wanneer zal ze morgenavond tevreden zijn? "Als iemand van onze ploeg wint", besluit ze diplomatisch.