Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Justine Ghekiere wrijft ogen uit: "Instagram en Facebook blokkeerden mij, al die activiteit vonden ze verdacht"

 do 23 februari 2023 20:29
Ghekiere
Justine Ghekiere (3e van links) bij de voorstelling van AG Insurance.

Twee dagen voor de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen werd in Brussel AG Insurance-Soudal-Quick Step voorgesteld. De Belgisch-Nederlandse ploeg gooide vorige week al hoge ogen in de Setmana Ciclista Valenciana en wil dat nu ook op Vlaamse wegen doen.

Vorig seizoen ging het team nog als NXTG door het leven, maar sinds Patrick Lefevere zijn sponsors van bij de mannen heeft meegenomen, spreken we over AG Insurance-Soudal-Quick Step.

Ploegleider is nog altijd Jolien D'hoore, maar met de transfer van onder meer rondetopper Ashleigh Moolman en Lotta Henttala (ex-winnares Gent-Wevelgem) werd sportief duidelijk een versnelling hoger geschakeld.

Toch ging bij de presentatie de meeste aandacht naar een andere nieuwkomer. Justine Ghekiere kwam over van het Plantur-Pura van de broers Roodhooft en won afgelopen weekend meteen de Setmana Ciclista Valenciana.

"Al die aandacht na mijn zege is overweldigend", zegt ze. En dat heeft onverwachte gevolgen.

"Ik kreeg plots melding van Facebook en Instagram dat mijn profiel geblokkeerd was. Blijkbaar waren er "rare activiteiten" op mijn accounts. De volgverzoeken bleven dan ook binnenstromen."

 

Inmiddels heeft Ghekiere al laten weten dat al die activiteit wel degelijk normaal was. "Ik heb het aangevochten en hoop dat ik mijn account snel terug heb. Het is toch een stukje van je leven."

 

(Lees voort onder de video)

Gerelateerd:

Nieuwkomer Moolman: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

  • Ashleigh Moolman-Pasio: "Ik ben zo blij dat ik niet met wielerpensioen ben gegaan, want dit team past perfect bij mij. Ik heb al veel meegemaakt in het wielrennen, maar dit nog niet. Vanaf het begin was er een klik. Het eerste trainingskamp was cruciaal, waar vooral de focus op teambuilding lag. Zo hebben we elkaars sterktes en zwaktes leren kennen. Mijn doel dit jaar? Ik wil vooral de Waalse Pijl winnen. Niet alleen omdat AG Insurance die koers sponsort, maar ook omdat ik er al zo vaak top 10 heb gereden, maar nog nooit kon winnen."
 
  • Jolien D'hoore (ploegleidster): "De ploeg draait heel goed. Ik had niet verwacht dat we al meteen zo zouden domineren. Individueel zijn we niet zo goed als een Annemiek van Vleuten, maar met zijn zessen zijn we dat wel. Dat probeer ik erin te hameren. Wielrennen wordt meer en meer een ploegsport. Dat wordt ons kenmerk. We zijn ook heel ambitieus. Ik wil elke koers meedoen om te winnen, altijd finales rijden met de ploeg. Hopelijk winnen we ook een paar mooie koersen."
 
  • Natascha den Ouden (manager): "De voorbije jaren hebben we met ons U23-team goeie muren gebouwd, dit jaar hebben we er ook een dak opgelegd. Met succes! Al had ik niet verwacht dat we meteen zo succesvol zouden zijn. Daar heb ik toch een traantje om gelaten. Ons doel is om strijd te laten zien in elke koers. We kunnen niet op gelijke voet gezet worden als de mannen, maar we kunnen wel een gelijke strijd tonen. Het is niet goed dat je altijd dezelfde namen aan het front ziet."