Ga naar de inhoud

Thomas Vermaelen kijkt kat uit de boom voor job bij voetbalbond: "Ik zit in een luxepositie"

 di 21 februari 2023 21:02
Thomas Vermaelen
Thomas Vermaelen maakt voorlopig geen deel uit van de KBVB.

Onder de nieuwe bondscoach kreeg hij geen plekje in de staff van de Rode Duivels. Toch panikeert Thomas Vermaelen niet over een eventuele verdere rol bij de Belgische voetbalbond. De voormalige verdediger blijft "relaxed" en wacht de aanbiedingen geduldig af.

"Ik heb zeker genoten van mijn periode bij de Belgische voetbalbond", opent Thomas Vermaelen in de studio van Proximus. 

 

"Het was voor mij heel leerrijk. Ik kwam in een staff met ervaring en een erg leuke werksfeer terecht. Stuk voor stuk waren het harde werkers die ook konden lachen. Op die manier kon ik mijn rol makkelijk invullen. 

 

Al kwam er na een vroege uitschakeling in Qatar een abrupt einde aan zijn periode bij de KBVB. "Het WK was heel teleurstellend, maar toch blijft het een ongelooflijke ervaring."

Ik heb op dit moment geen contract bij de bond en bekijk wat op mijn pad komt.

Thomas Vermaelen

De nieuwe bondscoach, Domenico Tedesco, zag geen plekje weggelegd voor Vermaelen in zijn staff. Het einde van Vermaelen bij de voetbalbond, hoeft dat niet te betekenen.

 

"Voor mij is het heel simpel: ik had een contract tot na het WK, daarna stopte het", vertelt de voormalige verdediger van Ajax, Arsenal en Barcelona. 

 

"Op dit moment heb ik dus geen contract met de bond. De mensen daar beslissen of ze me opnieuw een contract willen aanbieden, dus ik ben relaxed. Ik bekijk wat op mijn pad en zit in een luxepositie."

 

Ook met zijn afscheid als voetballer, neemt Vermaelen vrede. "Het kriebelde toch toen mijn lichaam beter voelde en ik met de andere jongens op het veld stond. Maar ik heb geen spijt van mijn keuze."

Gerelateerd: