Ga naar de inhoud

Dubbele vreugde bij Burnley: winst na late penalty én concurrent Sheffield United verliest

 za 18 februari 2023 19:21
Ashley Barnes bezorgde Burnley de volle buit vanaf de stip.
Ashley Barnes bezorgde Burnley de volle buit vanaf de stip.

De Premier League is alweer een stapje dichterbij gekomen voor Burnley. De ploeg van coach Vincent Kompany won zaterdag in Luton, terwijl eerste achtervolger Sheffield United in het zand beet bij Milwall.

Burnley had het aanvankelijk niet onder de markt met Luton, waar ex-Club Brugge-doelman Ethan Horvath tussen de palen stond en Marvelous Nakamba - ook ex-Club - op het middenveld stond.

 

De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, Burnley kon pas op het halfuur een eerste keer voor dreiging zorgen. Toch bleven de beste kansen voor Luton: vlak voor de rust flirtten Adebayo en Mpanzu met de 1-0.

 

De missers braken Luton zuur op na de thee, want Burnley groeide in de wedstrijd. Na eerst nog een flinke waarschuwing van invaller Vitinho klommen de bezoekers in het slotkwartier op voorsprong. Barnes faalde niet vanaf de stip na hands van Osho.

 

Luton-verdediger Lockyer kreeg nog een tweede gele kaart omdat hij maar bleef mekkeren over het handspel en met een mannetje minder kon de thuisploeg de situatie niet meer omkeren.

 

Burnley telt nu in de stand al 11 punten voorsprong op eerste achtervolger Sheffield United, dat zaterdagmiddag met 3-2 verloor op het veld van Millwall. Het team van Vincent Kompany blijft zo op koers voor rechtstreekse promotie naar de Premier League.

Een applausje en een bescheiden glimlach van Vincent Kompany: zijn team neemt de 3 punten mee naar Burnley.
Een applausje en een bescheiden glimlach van Vincent Kompany: zijn team neemt de 3 punten mee naar Burnley.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.