Ga naar de inhoud

Jordi Meeus gefrustreerd na nieuwe ereplaats: "Sorry aan mijn ploegmaats"

 wo 15 februari 2023 18:07

Alexander Kristoff heeft zijn eerste zege behaald voor zijn nieuwe team Uno-X. In de eerste rit van de Ronde van de Algarve werd hij perfect gepiloteerd door zijn 13 jaar jongere ploeg- en landgenoot Søren Waerenskjold. Jordi Meeus wurmde zich nog naar de 2e plaats in de sprint, Fabio Jakobsen raakte niet verder dan plek 4. 

Heel wat topsprinters hebben zich deze week in Portugal verzameld, in de eerste etappe naar Lagos konden ze al meteen hun hartje ophalen.

Ook Tim Declercq voelde zich helemaal in zijn sas in zijn vertrouwde rol als werkpaard, deze keer in dienst van Fabio Jakobsen.

Maar de timing van de Nederlander is bij de start van het seizoen nog niet helemaal in orde. In de finale was Jakobsen zijn lead-out kwijt, hij geraakte dan ook niet verder dan een 4e plaats.

Dan was het werk van Uno-X een stuk voorbeeldiger. Søren Waerenskjold verrichte geweldig werk voor Alexander Kristoff, enkel Jordi Meeus kon een een-tweetje van de Noorse formatie vermijden.

Met ook nog Timo Kielich op 9 en Edward Theuns eindigden er 3 Belgen in de top 10.

Meeus: "Jammer, want de lead-out was perfect"

Jordi Meeus eindigde dit seizoen al 2 keer 2e en 3 keer 3e. Deze keer kon hij alleen naar zichzelf kijken, aldus de jonge Belg. "Ik kreeg een goeie lead-out. Sorry aan mijn ploegmaats."

 

"Ik was er weer eens dichtbij, maar niet dichtbij genoeg. Echt jammer, want de voorbereiding was perfect. Jammer dat ik het niet kon afmaken."

 

"Op het einde schoof ik nog fel op, maar die ploegmaat van Kristoff was er ook nog. Ik zocht de ruimte, maar vond die wat laat. Gelukkig komen hier nog kansen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 1
1. Alexander Kristoff (Noo) 200 km in 4u49'25"
2. Jordi Meeus  
3. Søren Waerenskjold (Noo) allen
4. Fabio Jakobsen (Ned)  
5. Pavel Bittner (Tsj)  
6. Paul Penhoët (Fra) tijd
7. Natnael Tesfatsion (Eri)  
8. Timo Kielich  
9. Edward Theuns  
Stand na rit 1
1. Alexander Kristoff (Noo)  
2. Jordi Meeus op 4"
3. Søren Waerenskjold (Noo) 6"
4. Fabio Jakobsen (Ned) 10"
5. PavelBittner (Tsj) z.t.
  Ronde van de Algarve
        winnaar leider
15/02 rit 1 Portimão - Lagos 200 km Kristoff Kristoff
16/02 rit 2 Sagres - Alto da Foia 186 km Cort Cort
17/02 rit 3 Faro - Tavira 203 km Cort Cort
18/02 rit 4 Albufeira - Alto do Malhão 178 km Pidcock Pidcock
19/02 rit 5 Lagoa - Lagoa (ITT) 24,4 km Küng Felipe Martinez