Ga naar de inhoud

Trade Deadline Day: ook Kevin Durant verlaat Brooklyn en verkast naar Phoenix

 vr 10 februari 2023 06:00
Maar hij is ook nog altijd niet hersteld van een knieletsel, dat hij begin januari opliep.
Kevin Durant was de topschutter van Brooklyn.

Wie had dat begin deze maand gedacht? Met Trade Deadline Day op donderdag 10 februari in zicht speelde de Brooklyn Nets zijn twee vedetten kwijt. Kevin Durant volgde gisteren het voorbeeld van Kyrie Irving enkele dagen eerder. Irving trok naar Dallas, Durant verhuist naar Phoenix.

Zoals gewoonlijk zet een toptransfer in de NBA een hele molen van spelerswissels in gang. Zo gaat TJ Warren met Durant mee naar de Suns, in ruil staan die Mikal Bridges, Cam Johnson, Jae Crowder en 4 keuzes in de 1e ronde van de draft af. Crowder  werd meteen doorgeschoven naar Milwaukee.

De 34-jarige Durant werd 2 keer kampioen met Golden State, in 2017 en 2018, en werd toen telkens MVP van de Finals. In 2019 viel hij in de NBA-finale uit met een gescheurde achillespees, wat hem 1,5 jaar aan de kant hield.

In tussentijd stapte hij over naar Brooklyn, waar hij dit seizoen goed was voor gemiddeld 29,7 punten, 6,7 rebounds en 5,3 assists. Maar ondertussen ligt hij al een maand in de lappenmand met een knieblessure.

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Russel Westbrook van LA Lakers naar Utah

Een andere grote naam die nog een deal maakte, is Russell Westbrook van de Los Angeles Lakers naar de Utah Jazz. De MVP van 2017, goed voor 9 All-Star-selecties, speelde 1,5 seizoen voor de recordkampioen, maar vond er nooit echt zijn draai naast supersterren LeBron James en Anthony Davis.

Ook Minnesota was betrokken in de transferdeal met Westbrook en stuurde D'Angelo Russell naar de Lakers. Hij werd in 2015 gedraft door het team uit LA.