Ga naar de inhoud

Technisch directeur Frank Vercauteren zal zich niet permanent in België vestigen: "Gezin blijft in Rusland"

 wo 8 februari 2023 16:58

Naast de voorstelling van Domenico Tedesco was er ook de grote terugkeer van Frank Vercauteren. Als technisch directeur moet hij een tandem vormen met de nieuwe bondscoach. Opvallend: Vercauteren zal zich niet definitief in België vestigen. "Maar ik zal hier wel veel zijn."

Het portret van Frank Vercauteren hangt in de "Hall of Fame" van het bondsgebouw in Tubeke, maar in zijn nieuwe functie zal de technisch directeur er dus ook in levende lijve rondlopen.

 

Vercauteren kreeg wel de vraag of hij niet liever als bondscoach was aangesteld, zodat hij nog op het gras zou staan.

 

"Nee, voor mij was het een moeilijke beslissing, maar wel eentje die ik al lang in mijn hoofd had", aldus Vercauteren. "Ik moest al technisch directeur geweest zijn na mijn eerste passage bij Anderlecht.” 


“Het is ook niet zo dat ik niet meer op het gras zal staan. Om Domenico zijn werk te analyseren, moet ik dat ook doen. Alleen is de plaats en taak helemaal anders.”

Mijn gezin zal in Rusland blijven. Ze hebben een visum om naar hier te komen tot de zomer en ik kan terugkeren tot november

Frank Vercauteren

Vercauteren is er overigens van overtuigd dat hij een goeie tandem zal vormen met Tedesco, wiens grenzen hij zal respecteren.

 

"De trainer is de trainer - ik ken heel goed mijn plaats. Ik zal niet zijn job doen, maar ben er om hem te helpen in de schaduw."

 

Opvallend: Frank Vercauteren zal zich wel niet permanent in België vestigen. Met zijn Russische vrouw en dochtertje woonde hij de voorbije jaren in Moskou.

 

"Mijn gezin zal ook in Rusland blijven", vertelde hij. "Ze hebben een visum om naar hier te komen tot de zomer en ik kan terugkeren tot november. Dan zullen we zien wat we er precies mee doen, maar voorlopig keer ik dus niet permanent terug naar België."

 

"Natuurlijk zal ik hier wel heel veel zijn. De weg naar Rusland is nu iets langer (door de oorlogssituatie, red.), maar mijn vrouw en ik kunnen elkaar zien in Istanboel."

Gerelateerd: