Ga naar de inhoud

Johan Van Herck zwaar aangeslagen na Daviscup-sof: "Een enorme ontgoocheling"

 zo 5 februari 2023 12:06
De Zuid-Koreanan vieren een feestje voor eigen publiek.
De Zuid-Koreanan vieren een feestje voor eigen publiek.

De uitschakeling in de Daviscup is bijzonder hard aangekomen bij de Belgische kapitein Johan Van Herck. "Ik weet niet wat er gebeurd is", zucht Van Herck na de pijnlijke 2e dag tegen Zuid-Korea zelf nog naar antwoorden. David Goffin stak de hand in eigen boezem.

Met een 2-0-voorsprong begonnen de Belgen zondag aan de 2e dag van hun Daviscup-ontmoeting tegen Zuid-Korea. Die riante uitgangspositie werd toch nog uit handen gegeven: Gille en Vliegen beten in het zand in het dubbelspel en ook Goffin en Bergs gingen onderuit in het enkelspel.

 

De onverwachte exit is bij kapitein Johan Van Herck aangekomen als een mokerslag. "Dit is heel moeilijk om mee om te gaan", reageert Van Herck.

 

"We hadden gisteren een goede dag, met een uitstekende partij van Zizou Bergs. Vandaag hadden we 3 kansen om het af te maken. Telkens was er een mogelijkheid, maar telkens liep het ook mis."

 

"Het is natuurlijk een enorme ontgoocheling dat we hier uitgeschakeld worden. Ik denk niet dat we de tegenstander hebben onderschat. We hebben gisterenavond en deze morgen alles gedaan wat nodig was."

 

"We hadden zelfvertrouwen voor het dubbel, maar dat verliezen we. David Goffin wint dan zijn 1e set tegen Kwon, maar haalt het ook niet. Het is moeilijk om te zeggen wat er is gebeurd vandaag. We moeten dit rustig analyseren. Het heeft geen zin emotioneel te reageren. We moeten dit eerst verteren en dan verder kijken."

Goffin: "We hebben allemaal slecht gespeeld"

"Het is een heel zware dag voor iedereen", stak ook David Goffin zijn ontgoocheling niet weg. "We begonnen gisteren zo goed, we moesten vandaag nog maar een punt pakken. Maar we waren gewoon slecht, allemaal."

 

"We hebben niet goed gespeeld. In alle wedstrijden lagen er kansen. In het dubbel was het heel spannend. Zelf win ik de 1e  set tegen Kwon, maar begin ik slecht aan de 2e. Daarna werkt hij het knap af. Zizou had ook zijn kansen, maar kon de partij tactisch niet winnen."

 

"Het is natuurlijk nooit evident, maar dit is wel een nederlaag die extra pijn doet. Drie wedstrijden op een dag verliezen is heel veel. Het is heel jammer. Ik hoop dat we deze tegenslag kunnen gebruiken om terug te slaan, zowel individueel de komende weken als met de ploeg in de Davis Cup."

Zizou Bergs: "Tegenstander presteerde fantastisch"

"Ik heb alles gegeven, maar mijn tegenstander levert een fantastische wedstrijd af", zuchtte Zizou Bergs na de laatste match. "Ik kwam met goede bedoelingen op het veld, maar Chan Hong was echt sterk."

 

"Ik kwam er defensief niet door. Hij bleef lopen en gaf geen enkel cadeau. Hij speelde bovendien ook slim. Alle druk van het Belgische team lag ook nog eens op mijn schouders. Het was niet evident. In de tweede set kreeg ik de kans om een break te forceren, maar het lukte niet."

 

Met 51 indirecte fouten, tegenover 17 winners, was het spel van Bergs niet goed genoeg. "Er is altijd druk", gaf hij aan. 

 

"Er waren momenten in de partij dat ik te veel twijfelde. Ik vond mijn beste tennis niet. Het doel vooraf was het hoofd koel houden. Maar daar zijn de Koreanen beter in geslaagd vandaag."

Gerelateerd: