Ga naar de inhoud

Vincent Kompany en Burnley denderen verder en boeken 9e competitiezege op een rij

 za 4 februari 2023 16:03
Burnley is al quasi zeker van promotie naar de Premier League.

Vincent Kompany blijft de zeges aan elkaar rijgen met Burnley, de fiere leider in de Championship. Norwich ging zaterdagnamiddag op de 30e speeldag met 0-3 voor de bijl. Het was alweer de negende overwinning op rij in competitieverband.

De Belgische Marokkaan Anass Zaroury zette de troepen van Vincent Kompany al na acht minuten in een zetel op Carrow Road, in een potige eerste helft waarin drie gele kaarten aan elke zijde vielen.   

 

Na de onderbreking verdubbelde de net ingevallen Vitinho, ex-Cercle Brugge, de voorsprong en gooide nieuwkomer Hjalmar Ekdal een handvol minuten later de partij volledig op slot. Manuel Benson maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie bij de Clarets omwille van een blessure.   

 

Burnley telt 65 punten in het klassement van de op één na hoogste Engelse voetbalafdeling. Dat zijn er 7 meer dan eerste achtervolger Sheffield United (58) en maar liefst 20 meer dan nummer drie Middlesbrough (45). Promotie naar de Premier League is stilaan een zekerheid voor Kompany.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.