Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
38
5
1
4
0
7
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
5
1
4
0
1
8
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6

Mike Trésor, koning van de assist bij Genk: "Selectie voor Rode Duivels zou nieuw hoofdstuk zijn"

 vr 3 februari 2023 14:31
Mike Trésor speelt een sterk seizoen bij Genk.

Mike Trésor is een van de grote smaakmakers bij leider Racing Genk. Hij deelde al 15 assists uit in de competitie, maar na het vertrek van Paul Onuachu zal iemand anders zijn voorzetten moeten afwerken. "Nieuwkomer Arokodare zou hetzelfde type zijn, maar ik wil nog niet te veel druk op hem leggen." Zelf wil Trésor zich voorlopig nog blijven bewijzen bij Genk en hopelijk ook bij de Rode Duivels.

We spraken Mike Trésor een dag na het gelijkspel van Genk in Eupen. "Dat is lastig want ik wil elke wedstrijd winnen. We hebben daar zeker ook de kwaliteiten voor", vertelt hij. "Als team hebben we de drive om elke match te winnen, dus als dat niet lukt, ben je teleurgesteld."

 

Het was de eerste match zonder Paul Onuachu. De topschutter vertrok naar Southampton. "Eerlijk gezegd, ik was niet verrast door zijn vertrek. Hij heeft hier al een paar mooie seizoenen gedraaid en hij verdiende die transfer. Het is zijn droom om in de Premier League te spelen, dus hij kon deze kans niet laten passeren."

 

"Ik heb hem nog even gezien op de club en ik heb hem gefeliciteerd. Ik begrijp zijn keuze en wens hem het beste."

Ik was niet verrast door het vertrek van Paul Onuachu. Ik heb hem gefeliciteerd, hij verdiende die transfer. 

Mike Trésor

Trésor en Onuachu leken elkaar wel blindelings te vinden. "Ik zal niet zeggen dat eender welke spits uit mijn voorzetten kan scoren, maar mijn eigen spits kan ik wel makkelijk vinden."


"Er is veel gesproken en geschreven over het vertrek van Paul, maar het is nu gebeurd en wij moeten ons weer focussen. Ik heb ook al matchen en minuten met Samatta gespeeld. Iedereen kent zijn kwaliteiten, zijn ervaring en zijn neus voor goals, dus dat stoort me niet. Hij is een ander type spits, maar elke spits moet klaar zijn om die plek op te vangen."


Gaat dit jullie de titel kosten? "Dat zou ik niet zeggen. We hebben veel kwaliteiten. En we hebben er ook een spits bij, Tolu Arokodare. Ik ken hem nog niet, maar ik zag hem wel al even in de kleedkamer. Hij is groot en sterk. En de rest zullen we zo wel merken op training. Hij zou hetzelfde type spits zijn als Onuachu, maar ik wil niet te veel druk op hem leggen. We moeten hem wat tijd geven."

"Ik moet wat agressiever zijn, dat zou beter zijn voor mijn spel"

Het is duidelijk dat Mike Trésor zijn draai heeft gevonden onder trainer Wouter Vrancken. Hoe komt dat? "Hij begrijpt wat mijn kwaliteiten zijn, wat mijn speltype is en wat ik kan bijbrengen aan een team. En daar probeert hij het beste uit te halen. Het is aan mij om zijn plan te volgen."

 

"Het zorgt er ook voor dat ik mijn verantwoordelijkheid opneem. Ik moet brengen wat hij vraagt. Zo speel ik mijn beste voetbal."

 

"We hebben een goeie band, maar hij spreekt niet meer met mij dan met andere spelers. Het loopt gewoon vlotjes."

 

Ziet Vrancken ook nog werkpunten? "Ik moet veel agressiever zijn en meer de ruimte inlopen. Maar dat zijn eigenlijk altijd al mijn werkpunten geweest. Elk seizoen al. Wat meer agressiviteit, dat zou ook beter zijn voor mijn spel."

"Ik droom wel van transfer, maar nu wil ik spelen en progressie maken"

Deze winter mocht Mike Trésor niet mee met de Rode Duivels naar Qatar, sterker nog, Roberto Martinez nam hem niet eens op in zijn voorselectie. "Dat was een teleurstelling, maar ik heb daar niet te lang over nagedacht. Als je blijft werken, komen er nog wel kansen."

 

Misschien geeft de nieuwe bondscoach, Domenico Tedesco, hem nu zijn kans. "Zijn naam ken ik wel, maar ik heb nog niet veel over hem opgezocht of gehoord."

 

Maar een "laptoptrainer" kan toch niet om de statistieken van Trésor heen? "Daar kunnen we niet vanuit gaan. Hij zal zich niet op statistieken alleen baseren. Maar ik blijf gewoon mijn best doen. Ik doe alles om er in maart bijvoorbeeld bij te zijn."

 

Wat zou een selectie betekeken voor Trésor? "Het zou een nieuw hoofdstuk zijn, denk ik. Dat ik weer international ben. Ik vind het ook belangrijk dat ik blijf leren en dat ik de volgende stap zet. Dat ik me weer op een ander niveau kan laten zien."

 

En een transfer, zit dat in zijn hoofd? "Dat zou een logisch gevolg zijn, maar op dit moment denk ik er niet aan. Ik wil speelkansen krijgen en minuten maken. Ik wil progressie blijven maken, dat is belangrijk."

 

"Maar ik ben wel ambitieus, hoor. Natuurlijk droom ik wel om ooit bij een topclub in het buitenland te spelen."