Ajax houdt tot einde van seizoen vast aan interimcoach Heitinga

  John Heitinga stond afgelopen weekend ook al langs de lijn.

  John Heitinga mag tot het einde van het seizoen langs de lijn staan bij Ajax. De 39-jarige Nederlander nam tijdelijk over na het ontslag van Alfred Schreuder en boekte dit weekend meteen een overwinning. Het bestuur behoudt nu het vertrouwen in hem. Ajax staat op dit moment pas 4e.

  Ajax beleeft een lastig seizoen in de Eredivisie. Alfred Schreuder, de ex-coach van Club Brugge, werd aan de deur gezet door de Amsterdammers na een 1-1 gelijkspel tegen Volendam. Dat was voor Ajax al de zevende match op een rij die niet werd gewonnen. 

   

  Na zijn ontslag nam John Heitinga over. Afgelopen weekend werd, met Heitinga op de bank, wel aangeknoopt met de zege. Ajax haalde het met 1-4 bij Excelsior en staat in de Eredivisie 4e op 5 punten van leider Feyenoord.   

   

  Heitinga is een ex-speler van Ajax en was er de voorbije jaren trainer in de jeugdacademie. 

   

  "We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste oplossing is. John volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer", zegt oud-topkeeper Edwin van der Sar namens het Ajax-bestuur.