Ga naar de inhoud

Prijs in Mallorca: Kobe Goossens boekt eerste profzege na lange en uitgeregende vlucht

 vr 27 januari 2023 16:11
Kobe Goossens
Kobe Goossens koos voor een soloavontuur in Mallorca.

Kobe Goossens (Intermarché-Circus-Wanty) heeft de Trofeo Andratx - Mirador des Colomer aan zijn palmares toegevoegd. De 26-jarige Leuvenaar genoot Belgisch gezelschap in een lange vlucht en reed solo naar de finish in Mallorca. Goed voor zijn eerste profzege.

Vroeg op het seizoen, maar de Belgen zijn op de afspraak. In Mallorca kleurden Kobe Goossens en Cian Uijtdebroeks (Bora-Hansgrohe) de koers.

 

In een uitgeregende editie van de Trofeo Adratx voelde Goossens zich als een vis in het water. Uijtdebroeks leek te verkleumen en moest passen wanneer Goossens zich smeet in de afdaling. 

 

Een groepje met Belgen Louis Vervaeke en Ilan Van Wilder (Soudal-Quick Step) scheurde zich af in de achtervolging. Ze kregen het gezelschap van Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe), 

 

In het peloton zette UAE de achtervolging in, maar Goossens kon met een voorsprong van anderhalve minuut beginnen aan de oplopende slotkilometers. Hij hield stand en mocht zegevieren.

 

Cian Uijtdebroeks kon geen podiumplek meer bemachtigen, die gingen naar de Spanjaard Pelayo Sanchez en landgenoot Lennert Van Eetvelt. Zijn leiderspositie in het puntenklassement behoudt Uijtdebroeks wel, voor dagwinnaar Goossens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goossens: "Erg koud en hard afzien"

"Dit is toch wel speciaal", kon Kobe Goossens zijn geluk niet verbergen na zijn eerste profzege.

 

"Ik was bijzonder gemotiveerd om het hier goed te doen. De ploeg was er ook op gebrand om hier een resultaat neer te zetten. En kijk, ik win."

 

Toch was zijn overwinning geen plezierritje. "Het was echt heel slecht weer, vooral in de afdalingen was het heel koud en was het afzien."

 

Goossens bleef op het eind over met Cian Uijtdebroeks, maar liet hem uiteindelijk achter zich. "Ik voelde al in de eerste afdaling met hem dat ik de betere daler was. Dus vroeg ik aan de ploegleider of ik hem achter me mocht laten. Die goedkeuring kreeg ik uiteindelijk."   

 

"Toen de voorsprong anderhalve minuut bedroeg, voelde ik me vrij zeker. Maar toen ik hoorde dat Quick Step en UAE fel aan het jagen waren, sloeg even de twijfel toe en wist ik dat het nipt zou worden."

 

"Uiteindelijk viel de organisatie op het eind weg in de achtervolging en begon ik erin te geloven. Ik had het zelf in handen en het draaide goed uit. Hier ben ik heel blij mee."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.