Ga naar de inhoud

"Overwicht van Van Aert op Van der Poel is minder groot dan soms gedacht werd"

 za 28 januari 2023 09:05
Gianni Vermeersch, ploegmaat van Mathieu van der Poel.

Richting zondag 5 februari zal er nog heel veel getoeterd worden over Wout van Aert versus Mathieu van der Poel. Wie is de topfavoriet voor het WK veldrijden? Gianni Vermeersch, ploegmakker van Van der Poel, maakt zijn inschatting: "In bepaalde crossen had Mathieu geen geluk in de slotfase."

Na de kerst- en eindejaarsperiode werd Wout van Aert duidelijk naar voren geschoven als topfavoriet voor het WK veldrijden.

 

Van Aert overvleugelde Mathieu van der Poel met de regelmaat van de klok, maar Gianni Vermeersch nuanceert die woordkeuze.

 

"Overvleugelen is een groot woord", lachte de ploegmakker van Alpecin-Deceuninck tijdens Velofollies.

 

"In bepaalde crossen had Mathieu geen geluk in de slotfase. Denk aan Loenhout en Zolder. Het overwicht (van Van Aert) is minder groot dan soms gedacht werd. En Wout gaat altijd voluit tot de finish."

 

Ook Vermeersch kijkt uit naar het WK. "Het wordt heel mooi. Hoogerheide is altijd zwaar, zeker door de weersomstandigheden van de voorbije weken. En Mathieu rijdt dichtbij huis: aan motivatie geen gebrek."

De twee tenoren van dit veldritseizoen.

"Ik wil naar de Tour, daarna misschien tijd voor gravel"

Het WK laat Gianni Vermeersch aan zich voorbijgaan. Zijn crosswinter was een tegenvaller door een gebrek aan crossspecifieke trainingen, maar er zijn geen twijfels in zijn koker gekropen.

 

"Ik maak me niet ongerust", zegt de meesterknecht, die zijn seizoen aanvat in de Omloop Het Nieuwsblad.

 

Daarna volgen zijn lievelingskoers Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, de kasseiklassiekers, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

 

"Daarna hoop ik naar de Tour te gaan. En daarna is er misschien tijd voor gravel, maar als ik de Tour niet rijd, dan wordt het normaal de Vuelta. Dat kan dan ook een goeie voorbereiding zijn op het WK gravel."

 

Vermeersch is voor eeuwig en altijd de eerste wereldkampioen gravel. "Ik stond er toen niet bij stil, maar dat gaat de geschiedenisboeken in, ja. Het heeft mijn zelfvertrouwen zeker een boost gegeven."