Ga naar de inhoud

Van Gaal is geen optie (meer), maar nieuwe bondscoach moet er "zo snel mogelijk" komen

 zo 22 januari 2023 13:39

In alle stilte heeft de taskforce die op zoek gaat naar de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels de voorbije dagen gewerkt. In de marge van Antwerp-Standard gaf Sven Jaecques, de CEO van Antwerp die lid is van de taskforce, toch kort een stand van zaken bij de zoektocht.

Na de uitschakeling van de Belgen op het WK kondigde Roberto Martinez aan dat hij niet zou doorgaan als bondscoach. Vrij snel werd een taskforce gevormd, met daarbij onder meer Bart Verhaeghe (voorzitter Club Brugge), Pierre Locht (CEO Standard) en ook Sven Jaecques.

 

De CEO van Antwerp schoof vlak voor de match tegen Standard aan bij de collega's van Eleven. Ook het thema van de nieuwe bondscoach kwam aan bod.

 

"Ik zou hier vandaag heel graag aankondigen wie de nieuwe bondscoach wordt, maar je moet de taskforce respecteren", zei Jaecques.

 

"We hopen snel met twee namen (voor de bondscoach en de technisch directeur) te komen, maar de kwaliteit is belangrijk, niet dat het snelsnel gebeurt."

 

Toch heeft de taskforce een deadline voor zichzelf opgesteld. "De match tegen Zweden (op 24 maart) komt eraan, dus hoe sneller, hoe beter."

 

"Er zijn contacten gelegd en de gesprekken lopen", geeft Jaecques nog mee. Op de vraag of die gesprekken ook met Louis van Gaal worden gevoerd, was het antwoord wel ontkennend. De Van Gaal-show zal zijn tenten dus niet opslaan in België.

Gerelateerd: