Ga naar de inhoud

Oostende krijgt geen uitstel ondanks loodzware kalender: "Spelen toch voor Belgische coëfficiënt?"

 wo 11 januari 2023 09:16

In de Champions League basketbal had Oostende het gisteren thuis kunnen afmaken tegen Bahcesehir, maar door de nederlaag is niet alleen de kwalificatie voor de 1/8e finales heel onzeker, maar wordt Oostende ook verplicht een bijna onmenselijk programma af te werken.

Vrijdag thuis tegen Charleroi, zondag naar Leuven en dinsdag in Istanbul de belle tegen Bahcesehir met als inzet de 1/8e finales van de Champions League: Oostende heeft zich iets op de hals gehaald door zijn Europese klus niet meteen af te maken.

 

"Dit komt hard aan", zegt Jurgen Vanpraet, de CEO van Oostende, aan Sporza. "We hadden een slechte start en dat is ons een hele match blijven achtervolgen. Ons shotpercentage was 'on-Oostends' laag."

 

Ook in de competitie afgelopen weekend, tegen Luik, bleef Oostende al onder zijn normale niveau. "Het is de tol die we betalen in onze jacht om Europees te overwinteren en het tempo wedstrijden dat je daarvoor moet afwerken."

 

"We moeten nu 5 wedstrijden spelen in 10 dagen tijd, waarbij dan nog eens 2 reizen naar Azië, want Bahcesehir ligt in het Aziatische gedeelte van Turkije."

We hadden gerekend op goodwill van de Liga, maar die bestaat blijkbaar niet.

Jurgen Vanpraet (CEO Oostende)

Matchen om de 48 uur

In het voetbal zagen we al dat de Pro League de clubs die Europees moeten spelen soms een handje helpt door competitiewedstrijden uit te stellen. "Maar daar willen ze in het basketbal blijkbaar niet van weten", sakkert Vanpraet.

 

"Het reglement zegt dat er minstens 48 uur tussen 2 matchen moet zitten. Tussen onze match in Leuven zondag en de belle in Turkije zit 49 uur... We hadden gerekend op goodwill van de Liga, maar die bestaat blijkbaar niet."

 

Oostende heeft zelfs expliciet de vraag gesteld om matchen te verplaatsen, "maar daar zijn ze niet op willen ingaan. Terwijl wij toch ook voor de Belgische coëfficiënt spelen en proberen om België zo hoog mogelijk op de Europese ranking te krijgen? Maar we staan blijkbaar alleen met ons standpunt."

Gerelateerd: