Ga naar de inhoud

Het ene jaar is het andere niet: ook met covid mag je meedoen aan Australian Open

 ma 9 januari 2023 13:15
De Serviër had immers niet het verplichte vaccin tegen corona.
Novak Djokovic wou vorig jaar meedoen in Melbourne, maar hij werd het land uitgezet.

Tennissers die tijdens de Australian Open positief testen op het coronavirus zullen gewoon mogen meespelen. Dat heeft toernooidirecteur Craig Tiley vandaag bevestigd.

Aan lokale media vertelde Tiley dat spelers een positieve coronatest niet hoeven te melden en hun wedstrijd normaal kunnen afwerken, zolang ze zich daar fysiek toe in staat voelen.

"We hebben die boodschap duidelijk gebracht aan onze spelers, net als aan onze 12.000 medewerkers. We vragen wel thuis te blijven als iemand zich niet goed voelt."

De toernooibaas voegde eraan toe dat er "wellicht spelers zullen aantreden die covid hebben", net zoals in het cricket het geval was.

In Australië zijn de coronabeperkingen bijna volledig opgeheven. Vorig jaar moesten reizigers nog een vaccinatiebewijs kunnen voorleggen om het land te betreden. Die voorwaarde kostte Novak Djokovic zijn deelname aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

De Serviër kan binnenkort wel een gooi doen naar een 10e titel down-under. Het zou hem met een 22e grandslamkroon op gelijke hoogte brengen van recordhouder Rafael Nadal.

Djokovic-Kyrgios voor het goede doel

Met toernooiwinst in Adelaide gisteren bewees Djokovic alvast klaar te zijn. Vandaag raakte overigens ook bekend dat Djokovic vrijdag in de Rod Laver Arena in Melbourne tegen lokale held Nick Kyrgios een wedstrijd voor het goede doel zal spelen. De opbrengsten zijn bestemd voor een fonds van de Australische tennisbond.