Ga naar de inhoud

Vittoria Bussi gaat op zoek naar financiële steun om werelduurrecord opnieuw aan te vallen

Vittoria Bussi brak in 2018 al eens het werelduurrecord.

Vittoria Bussi wil het werelduurrecord van de Nederlandse Ellen van Dijk aanvallen. De 35-jarige Italiaanse opende op GoFundMe, een crowdfundingsplatform, een pagina om 10.000 euro op te halen.

"Een uurrecord aanvallen brengt enorme kosten met zich mee", legde Bussi uit op de pagina. "Om mijn budget te voltooien heb ik daarom jullie hulp nodig."   

 

De Italiaanse verbrak in september 2018 in het Mexicaanse Aguascalientes al eens het werelduurrecord. Ze zette toen een afstand van 48,007 km neer. Nadien gingen de Britse Joscelin Lowden (48,405 km) en vorig jaar de Nederlandse Ellen van Dijk (49,254 km) haar voorbij.   

 

Bussi, die naast profrenster ook wiskundige is, is ambitieus en wil de kaap van de 50 kilometer verbreken. "Met mijn wiskundige vaardigheden draag ik bij aan aerodynamische en technologische studies. Met die kennis wil ik de muur van de 50 km doorbreken en het vrouwenrecord naar een nieuwe limiet brengen."