Ga naar de inhoud

Prijsbeest Remco Evenepoel: "Ik zal toch eens een trofeeënkast in elkaar moeten steken"

 wo 21 december 2022 15:52
Evenepoel
Remco Evenepoel kreeg de trofee uit handen van BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive.

Remco Evenepoel is woensdag op het stadhuis van Brussel de Nationale Trofee voor Sportverdienste in ontvangst komen nemen. "Ik vind het zelf ook moeilijk om de tel bij te houden", zegt de wereldkampioen wielrennen over zijn zoveelste trofee.

Na een boerenjaar met onder meer zeges in een monument (Luik-Bastenaken-Luik), grote ronde (Vuelta) en het WK is het logisch dat Remco Evenepoel de grote slokop is in het trofeeënseizoen.

Voor de Nationale Trofee voor Sportverdienste kwam Evenepoel speciaal terug uit zijn uitvalsbasis in Calpe (Spa) om de prijs zelf in ontvangst te nemen. "Het is toch iets speciaals deze prijs, omdat je die maar één keer in je leven kunt winnen."

 

"Ik moet wel toegeven dat ik het zelf ook moeilijk vind om de tel bij te houden van al die trofeeën. Nu zitten die allemaal nog in de verpakking, maar ik zal toch eens een kast in elkaar moeten steken om ze uit te stallen. Te verdelen over thuis en Calpe."

Alles is goed gegaan tot nu toe. Het seizoen mag stilaan beginnen.

Remco Evenepoel

Evenepoel: "Maximaaal van regenboogtrui profiteren"

Evenepoel is nu een paar dagen in België om dan weer koers te zetten naar de zon. "Ik mag niet klagen over mijn voorbereiding. Alles gaat nog goed. Het seizoen mag zelfs stilaan beginnen, al was het maar omdat ik dan in het ritme kan komen van koersen en stages."

 

Buiten fietsen heeft Evenepoel niet zoveel gedaan de voorbije weken. "Ik mag ook geen andere sporten doen, dat staat zo in mijn contract. Anders zou ik snel buitenvliegen. Ik heb vooral gerust na een drukke zomer."

 

Maar nu richt Evenepoel stilaan de blik naar de toekomst. Zijn eerste wedstrijd is in San Juan, daarna volgt sowieso nog de Ronde van Italië. "Als het in de planning past, zal ik wellicht ook Luik rijden. Maar voor de rest staat er nog niet veel vast van mijn programma."

 

2023 wordt het jaar waarin Evenepoel overal zijn schitterende regenboogtrui mag showen. Zorgt dat niet voor nóg meer druk, nóg meer aandacht? "Dat moet je erbij nemen, je moet je daar zo weinig mogelijk aan storen."

 

"Ik probeer maximaal van de regenboogtrui te profiteren en af en toe een mooi resultaat te boeken. Dat mag je me toewensen voor het nieuwe jaar."

Remco Evenepoel liet ook al wat in zijn kaarten kijken over zijn doelen en programma. 

 

"Ik mik op de Giro, San Sebastian, de wereldkampioenschappen en misschien wordt de Ronde van Lombardije nu ook belangrijker dan Luik-Bastenaken-Luik, dat net voor de Giro valt. Maar als ik La Doyenne een tweede keer kan winnen, waarom niet?"

 

Dat Evenepoel zijn titel in de Vuelta volgend jaar zal verlengen, lijkt dan weer onwaarschijnlijk. "Ik denk dat dat moeilijk zal worden", sprak hij. 

 

"Het WK valt dit jaar vrij vroeg (in augustus) en omdat ik me volledig wil focussen op Lombardije, denk ik er aan opnieuw op hoogtestage te gaan", sloot hij af.