Ga naar de inhoud

Evenepoel veilt regenboogtrui voor Amy Pieters: "Ik leef erg met haar mee"

 ma 12 december 2022 17:27
Remco Evenepoel verkoopt een van zijn regenboogtruien.

Heel wat grote namen uit de wielerwereld hebben de handen in elkaar geslagen voor een benefietveilig voor Amy Pieters, die vorig jaar een zwaar ongeluk had en een tijdlang in coma lag.  Wereldkampioen Remco Evenepoel verkoopt een gesigneerde regenboogtrui.

Op 23 december is het exact één jaar geleden dat de Nederlandse wielrenster Amy Pieters een zwaar fietsongeluk had op stage. De 31-jarige renster lag maandenlang in coma en staat voor een zware revalidatie.

 

Om haar een (financieel) duwtje in de rug te geven heeft de Stichting Sterrenfietsen bij heel wat grote namen aangeklopt om een veiling te organiseren.

 

Wereldkampioen Remco Evenepoel stelt een regenboogtrui ter beschikking. "Ik ben erg gelukkig met mijn wielerjaar 2022 en dat ik gezond ben en geen zware averij heb opgelopen", vertelt hij. 

 

"Helaas geldt dat niet voor iedereen. Ik leef erg mee met Amy Pieters die vorig jaar 23 december zo hard is gevallen. Ik hoop op een mooie opbrengst van deze trui en dat we hiermee een heel klein beetje mogen bijdragen aan de middelen om Amy een goede revalidatie te bieden."

 

Ook Mathieu van der Poel, Denise Betsema, Sanne Cant, Fabio Jakobsen, Niki Terpstra, Marianne Vos en Robert Gesink zetten een gesigneerde wielertrui te koop. Tom Dumoulin verkoopt zelfs een Cervélo R5 en Eddy Merckx signeerde een zwart-witfoto.

 

De veiling loopt tot 23 december. U kunt hier een kijkje nemen en een bod doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: