Ga naar de inhoud

Flückiger mag zijn mountainebike weer op: dopingschorsing wordt opgeheven

 ma 19 december 2022 18:54

Goed nieuws voor Mathias Flückiger. De Zwitserse wielerbond heeft zijn dopingschorsing opgeheven. De wereldtopper testte begin deze zomer positief op het middel Zeranol en werd op non-actief gezet. Maar nu is zijn schorsing verleden tijd en kan hij opnieuw wedstrijden rijden.

Bij een controle op de nationale kampioenschappen begin juni testte Flückiger positief op het verboden middel Zeranol. Zeranol is een oestrogene stof met een anabole werking. In sommige landen wordt het gebruikt in de veeteelt om de groei van dieren te stimuleren, maar in de sportwereld prijkt het op de lijst van verboden middelen.

 

De Zwitser werd meteen op non-actief gezet en kon daardoor bijvoorbeeld niet deelnemen aan het EK in augustus. 

 

Een half jaar later wordt zijn naam nu gezuiverd. De concentratie van het product zou niet hoog genoeg zijn om van bewust dopinggebruik te spreken.

 

Flückiger mag nu weer deelnemen aan wedstrijden.

Gerelateerd: