Ga naar de inhoud

Lotto-Dstny gaat in zee met UGent: "Volgende stap in professionalisering"

 do 15 december 2022 17:03

Lotto-Dstny zet nog meer in op de wetenschap. Daarvoor zal het samenwerken met een onderzoeksgroep van de UGent. "Dit is een volgende stap in de professionalisering", laat de Belgische wielerploeg weten.

Concreet zal Lotto-Dstny op regelmatige basis samenkomen met een ervaren onderzoeksgroep van de UGent: PACE (sportfysiologie en trainingsleer).

 

Er zal dan kennis uitgewisseld worden over verschillende onderwerpen zoals warmtetraining, hoogtetraining, bewegingswetenschap, krachttraining, voeding, hydratatie, enzovoort.

 

Ploegdokter Peter Plessers (Lotto-Dstny) geeft toeliching bij de samenwerking.

 

"Als artsen, trainers, coaches en nutritionisten hebben wij uiteraard een gedegen basiskennis van ons domein, aangevuld met de zeer specifieke ervaring binnen de wielersport."

 

"Maar voor ons is het onmogelijk om de continue stroom aan wetenschappelijk onderzoek en publicaties bij te houden. En dat terwijl daar wel zeer interessante inzichten in te vinden zijn."

 

"In de onderzoeksgroep onder leiding van professor Jan Boone hebben we een zeer professionele en kundige partner gevonden om die specifieke kennis naar ons te vertalen."

 

"Enerzijds om nieuwe inzichten op te doen, maar evengoed om bestaande praktijken of protocollen op wetenschappelijke basis te ondersteunen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.