Ga naar de inhoud

Nummer 77: Neymar evenaart doelpuntenrecord van Pelé bij Brazilië

 vr 9 december 2022 18:36

Neymar heeft zich - opnieuw - in de geschiedenisboeken getrapt. De sterspeler van Brazilië scoorde vandaag voor zijn land tegen Kroatië op het WK én nestelde zich in een klap naast de legendarische Pelé. De twee zijn nu gedeeld recordhouder wat betreft het aantal doelpunten voor Brazilië: 77. Al zal dat na de uitschakeling maar een magere troost zijn voor de PSG-speler.

77 goals in het shirt van Brazilië. Dat kunnen alleen Pelé en sinds vandaag ook Neymar zeggen. 

 

Pelé, die momenteel in het ziekenhuis ligt, had het record 51 jaar lang alleen in handen. Hij had 92 matchen nodig om al die goals te maken. Zijn laatste goal voor de nationale ploeg maakte hij in 1971 tegen Oostenrijk. 

 

Neymar maakte zijn 77e in zijn 124e match. Een iets minder gemiddelde, maar de 30-jarige Neymar kan het record natuurlijk wel nog scherper stellen. Niet meer op dit toernooi, maar misschien wel later in zijn carrière.

Bekijk de knappe recordgoal van Neymar

Gerelateerd: