Ga naar de inhoud

Kirsten Flipkens is kapitein van Belgische team in gloednieuwe United Cup

Kirsten Flipkens komt in actie in het dubbelspel.

Het Belgische team kan op de gloednieuwe United Cup rekenen op Kirsten Flipkens op én naast het terrein. Ze wordt de kapitein van de Belgen in de gemengde landencompetitie.

Met de United Cup (29 december - 8 januari) trappen de ATP en WTA het seizoen op gang met een gloednieuwe gemengde landencompetitie.

Kirsten Flipkens, die na haar afscheid alleen nog dubbelspel speelt, zal daar twee petten op hebben. Ze komt in actie in het dubbelspel, maar zal ook kapitein zijn van het Belgische team.

Ook de Australische Samantha Stosur, de Bulgaar Grigor Dimitrov, de Zwitser Stan Wawrinka, de Kazach Alexander Bublik en de Fransman Edouard Roger-Vasselin zullen "player captains" zijn op de United Cup.

 

Met de Poolse Agnieszka Radwanska (voormalig nummer 2 van de wereld), de Kroatische Iva Majoli (winnares Roland Garros 1997) en de Australiër Lleyton Hewitt (winnaar US Open 2001 en Wimbledon 2002) zullen nog enkele bekende kapiteins aan de zijlijn staan.

 

België is ingedeeld in groep A, samen met Griekenland en Bulgarije. Aan de eerste editie zullen 18 landen deelnemen. De 6 groepswinnaars gaan door naar de finale. Elke wedstrijd bestaat uit twee enkelwedstrijden bij de mannen, twee enkelwedstrijden bij de vrouwen en een gemengd dubbelspel.