Alexander Zverev maakt comeback na zware blessure (maar verliest)

  Alexander Zverev stond opnieuw op een tenniscourt.

  Alexander Zverev (ATP 12) heeft na zes maanden in de lappenmand zijn rentree gemaakt op het tennisveld. Ondanks een nederlaag tegen Daniil Medvedev (ATP 7) zal het toch als een overwinning hebben aangevoeld voor de Duitser.

  Zverev scheurde op 3 juni de kruisbanden van zijn rechterenkel tijdens zijn halve finale op Roland Garros tegen Rafael Nadal. De 25-jarige Duitser moest onder het mes en stond voor een lange revalidatie.

   

  De voormalige nummer 2 van de wereld had gehoopt in september al zijn wederoptreden te kunnen maken op de US Open of in de Davis Cup Finals, maar zijn herstel duurde langer dan verwacht.

   

  Op de Diriyah Tennis Cup, een exhibitietoernooi in Saudi-Arabië, maakte Zverev dan eindelijk zijn rentree. 

  In de eerste ronde, waarin naar een ‘best of 3 matchtiebreaks’ werd gespeeld, won Zverev met 10-8 en 10-7 van de Oostenrijker Dominic Thiem. Daarop volgde een 6-0, 6-4 nederlaag tegen de Rus Daniil Medvedev.

   

  Zverev hoopt volledig fit te zijn voor de United Cup in Australië (29 december-8 januari), zijn eerste officiële toernooi. Een week later begint met de Australian Open het eerste grandslamtoernooi van het jaar.