Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Wie moet aan de aftrap staan bij de Duivels? De keuzes van Ruben en Eddy: "Trossard moét erin"

 do 1 december 2022 11:23
Ruben Van Gucht en Eddy Snelders zijn onze Duivels-watchers in Qatar.
Ruben Van Gucht en Eddy Snelders zijn onze Duivels-watchers in Qatar.

Wie staat straks in de basis bij de Rode Duivels tegen Kroatië? Ruben Van Gucht en Eddy Snelders hebben allebei een voorkeur. "Doku en Trossard kunnen die beweging vooraan brengen."

Verdediging: 4 man achteraan voor Van Gucht

Ruben Van Gucht vindt dat we van systeem moeten veranderen: "Ik ben een beetje aan het puzzelen geweest en ik vind niet dat het systeem op dit moment geweldig werkt. Ik zou met 4 achteraan spelen."

 

Snelders countert meteen: "Ik denk dat dat moeilijk is, omdat ze er niet op getraind hebben."

 

Maar Van Gucht zet door: "Een 4-3-3 is een systeem dat echt niet zoveel tactische bijscholing vraagt van topspelers. Bovendien zijn de wingbacks niet in vorm en zijn ook geen wereldklassespelers. Daarom zou ik Castagne, Alderweireld, Vertonghen en Theate met z'n vieren in de verdediging zetten."

 

Snelders gaat toch voor de driemansverdediging: "Ik ga voor Alderweireld, Theate en Vertonghen."

Middenveld: Kroatisch middenveld evenaren is de boodschap

Van Gucht trapt af: "Ik ga voor een aanvallende driehoek. Het is risicovol, maar je moet winnen en je moet meer creëren dan de vorige wedstrijden. Op een of andere manier moet ons middenveld dat van Kroatië overtreffen."

 

"Daarom ga ik ten eerste voor Tielemans met zijn scorend vermogen. De Bruyne moet daarvoor de motor van de ploeg zijn en meer aan de bal komen door iets lager te spelen. Hazard zet ik daarvoor, op de 10. Hij kan via 1-op-1-acties voor gevaar zorgen of eventueel ook fouten uitlokken."

Carrasco heeft een deuk gehad na die eerste wedstrijd, maar daarvoor speelde hij goed. Ik geef hem nog een kans. 

Eddy Snelders

Snelders gaat in zijn 3-4-3 voor een mix van aanvallende en verdedigende kwaliteiten op het middenveld: "Castagne en Carrasco op de wingbacks, Dendoncker en De Bruyne centraal."


Al twijfelde hij over Carrasco: "Hij heeft een deuk gehad na de eerste wedstrijd, maar daarvoor speelde hij goed. Ik geef hem nog een kans."

Aanval: Trossard moet erin

Beide heren zijn het eens dat Trossard en Lukaku moeten starten: "Lopende mensen zijn nodig om de kracht van De Bruyne uit te spelen", verantwoordt Van Gucht die keuze. 

 

Daarom zet hij ook Doku mee in de aanval. "Doku en Trossard kunnen die beweging vooraan brengen. Bovendien is Doku heel snel en is Trossard in blakende vorm."

 

Van Gucht had Hazard al op zijn middenveld staan, maar Snelders nog niet: "Ik zet Hazard nog mee in de pocket achter Lukaku, samen met Trossard."

 

Ze beseffen dat dit vrij aanvallende opstellingen zijn, maar daarop antwoorden ze in koor: "We moeten winnen, Martinez heeft niets meer te verliezen."

De ploeg van Ruben Van Gucht

De ploeg van Eddy Snelders

Gerelateerd: