Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

TF1 beëindigt uitzending vóór 1-1 wordt afgekeurd, Franse bond dient klacht in

 wo 30 november 2022 23:04

De Franse omroep TF1 heeft zijn kijkers excuses moeten aanbieden, omdat het meteen na de gelijkmaker van Griezmann in Tunesië-Frankrijk de uitzending had afgesloten. Hierdoor misten ze dat die goal alsnog werd afgekeurd, iets wat ze pas na de reclame in het nieuws konden rechtzetten. De Franse bond is ervan overtuigd dat de ref een fout heeft gemaakt en dient een klacht in.

Het leek erop dat scheidsrechter Matt Conger de match tussen Frankrijk en Tunesië had afgeblazen na de late gelijkmaker van Antoine Griezmann. En dus nam TF1 razendsnel afscheid van zijn kijkers, omdat ze voor het nieuws nog wat reclame wilden afspelen.

 

Het laatste beeld dat de Franse kijkers zagen was de scheidsrechter die naar de VAR aan het luisteren was...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Fransen kregen dus niet mee dat de goal van Griezmann werd afgekeurd en Frankrijk alsnog verloor. Enfin, ze kregen dat wel mee, als ze waren blijven zitten voor het tv-journaal.

 

De nieuwslezer zette het recht en bood excuses aan namens de zender, die achteraf ook op de sociale media nog verontschuldigingen overbracht.

"We vinden het heel erg jammer dat we jullie niet live hebben kunnen meedelen dat het doelpunt werd afgekeurd."

 

Hoewel de goal niets veranderde aan de afloop in groep D - Frankrijk blijft groepswinnaar - hebben ze bij de Franse bond een klacht ingediend bij de FIFA. De scheidsrechter zou het spel al op gang gefloten hebben (of afgefloten, dat is onduidelijk). Volgens het reglement mag je daarna geen VAR-interventie meer doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: