Ga naar de inhoud

Philippe Gilbert blijft ook na zijn (officiële) carrière winnen: 40-jarige juicht in Monaco

Philippe Gilbert (archieffoto) kon ook in Monaco lachen.

Philippe Gilbert blijft ook na zijn officiële carrière winnen. Vandaag voegde onze landgenoot met het Beking-criterium van Monaco nog een overwinning aan zijn erelijst toe.

Philippe Gilbert hing zijn fiets vorige maand aan de haak, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dus kwam de 40-jarige Gilbert vandaag aan de start van het tweede Beking-criterium, in zijn woonplaats Monaco.

 

In een wedstrijd van 40 rondjes op het lokale Formule 1-circuit bleef Gilbert de Australiër Michael Matthews en de Sloveen Tadej Pogacar voor. Pogacars landgenoot Matej Mohoric kreeg de prijs voor de strijdlust. 

 

Vorig jaar werd het profcriterium door Primoz Roglic gewonnen.   

 

Eerder op de dag had Gilbert samen met onder meer de Fransman Clement Champoussin ook al het Pro-Am event gewonnen. Daarin namen teams van 5 (2 profrenners, 1 door de Princess Charlene of Monaco Foundation uitgenodigde atleet en 2 amateurs ) het tegen elkaar op. 

 

Het team van Mohoric en Robert Stannard werd 2e, dat van Peter Sagan en Matteo Moschetti 3e. 

 

Met het wielerevent, dat ook nog wedstrijden voor kinderen omvatte, werd aandacht voor verkeersveiligheid gevraagd. De opbrengst ging naar twee liefdadigheidsprojecten: de Princess Charlene of Monaco Foundation en Fight Aids, waarvan  prinses Stephanie van Monaco voorzitter is. 

"Niveau was heel hoog"

"Ik ben echt heel blij", vertelde Gilbert na de wedstrijd. 

 

"Ik won beide races. In de Pro-Am was het verschil met de tweede maar één seconde en de profkoers winnen was ook ver van makkelijk. Het niveau van het deelnemersveld was heel hoog. Er werd hard gekoerst."


"Ik genoot ervan om samen met al die kampioenen een liefdadigheidsevent te rijden. Het was leuk om mijn carrière op deze manier af te sluiten, op een plaats waar ik al 13 jaar woon."

Tweet van een gelukkige Gilbert:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.