Ga naar de inhoud

Hartverwarmend: Jack Grealish komt belofte na en viert goal met dansje voor ziek kind

Grealish kwam zijn belofte aan Finlay na.

Jack Grealish scoorde maandag het zesde doelpunt voor Engeland tegen Iran. De middenvelder van Manchester City vierde dat doelpunt met een opvallend dansje, iets wat hij beloofd had aan de jonge Finlay (11), een jongen die lijdt aan hersenverlamming.

Grealish leerde Finlay deze maand kennen binnen het kader van de organisatie City in the Community. Finlay had een brief geschreven aan de Engelse voetballer waarin hij zijn bewondering uitdrukte voor Grealish, wiens zusje Hollie aan dezelfde ontwikkelingsstoornis lijdt.

 

"Jij bent mijn held en de beste grote broer voor je zusje", schreef Finlay, die zijn idool ook kon ontmoeten. Bij die ontmoeting beloofde Grealish dat Finlay mocht kiezen hoe hij zijn volgende doelpunt voor Engeland moest vieren. En zo geschiedde.

Bekijk de ontmoeting tussen Grealish en Finlay:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.