Ga naar de inhoud

KRC Genk treft Juventus in barrages Youth League

 di 8 november 2022 17:25
Enkel Genk weet zich als Belgische U19-ploeg te plaatsen voor de barrages van de UEFA Youth League.
Enkel Genk weet zich als Belgische U19-ploeg te plaatsen voor de barrages van de UEFA Youth League.

Jong Genk heeft het Italiaanse topteam Juventus geloot in de Youth League. De twee ploegen nemen het tegen elkaar op voor een plaats in de achtste finales van het toernooi. 

Jong Genk heeft zich ten koste van het Tsjechische Slavia Praag en het Noord-Ierse Coleraine geplaatst voor de barrages via het zogenaamde 'Domestic Champions Path'. 

 

In die barrages neemt Jong Genk het dus op tegen Juventus, dat in zijn groep in het 'Champions League Path' op een tweede plaats achter Paris Saint-Germain eindigde. In die groep was Juventus te sterk voor zowel Benfica als Maccabi Haifa.   

 

Het barrageduel wordt afgewerkt over één wedstrijd op 7 of 8 februari, waarbij Genk in het voordeel is. De youngsters van Genk mogen namelijk thuis spelen, omdat ze als overlever uit het 'Domestic Champions Path' komen.

 

De U19 van Club Brugge werden al uitgeschakeld in het 'Champions League Path' door derde te eindigen in hun groep achter FC Porto en Atlético Madrid. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.