Ga naar de inhoud

Mechelen-voorzitter na Europese stuntzege: "Het was David tegen Goliath"

Na 2 speeldagen in de FIBA Europa Cup kan Mechelen nog altijd een perfect rapport voorleggen. Na de winst op de openingsspeeldag in Bulgarije legde de Belgische vicekampioen woensdag ook de Franse topclub Cholet over de knie. "Het was fantastisch", glundert voorzitter Luc Katra.

Dankzij een driepunter van uitblinker Domien Loubry won Mechelen woensdag met 88-85 van Cholet, de nummer 5 in de Franse competitie. Voorzitter Luc Katra beklemtoont de waarde van die overwinning.

 

"Cholet is een topclub in Frankrijk. Ons budget is misschien 20 procent van hun budget. Het was David tegen Goliath. Bovendien hadden wij nog 2 geblesseerden. Als je dan kunt winnen, is dat historisch. Het was fantastisch", reageert Katra bij Sporza.

 

"We hebben vorig seizoen al bewezen dat we een goeie mix hebben tussen ervaring en jeugd. De ervaring van jongens als Loubry of Mukubu is van onschatbare waarde, zowel op als naast het veld. Gisteravond nam Loubry in de beslissende fase zijn verantwoordelijkheid. En dan win je. Dat is een droom."

De gesprekken over een nieuwe zaal in Mechelen zitten in de eindfase. Er is een termijn vooropgesteld van 1,5 jaar.

voorzitter Luc Katra

Mechelen speelt zijn Europese wedstrijden niet in de eigen Winketkaai, wel in Willebroek. Ironisch, want enkele jaren geleden ruilde de club Willebroek nog voor Mechelen om verder te kunnen groeien.

 

"In Mechelen is er te weinig ruimte achter de ring. De FIBA wil een uitloopzone van minstens 2 meter, in Mechelen is dat maar 1,98m. Een afwijking was onmogelijk, dan moet je op zoek naar een oplossing. Die vonden we in Willebroek. Dat was een hele klus op organisatorisch vlak, maar we hebben het rond gekregen."

 

Katra hoopt wel op goed nieuws van de stad Mechelen over de bouw van een nieuwe zaal. "De gesprekken daarover zitten in de eindfase. Daarover zal binnenkort gecommuniceerd worden in overleg met de stad. Er is een termijn vooropgesteld van 1,5 jaar. Daar heb ik een goed oog in", klinkt het hoopvol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.