Ga naar de inhoud

BEKIJK: Filippo Ganna verbluft met fabelachtig wereldrecord op de individuele achtervolging

 vr 14 oktober 2022 21:20
Een ontketende Ganna knalde naar zijn tweede wereldrecord op een week tijd.

Filippo Ganna heeft zijn favorietenrol op de individuele achtervolging waargemaakt. En hoe. De kersverse werelduurrecordhouder kreeg zijn recordhonger niet gestild en blies nu ook op de 4km individuele achtervolging de wereldbesttijd van de tabellen.

In de finale op de individuele achtervolging stonden de twee topfavorieten tegenover elkaar in Saint-Quentin. Filippo Ganna, torenhoog favoriet, moest het opnemen tegen zijn uitdager en landgenoot Jonathan Milan.

 

Ganna startte behoudend en moest de eerste rondjes een achterstand toestaan, maar gaandeweg de race knabbelde hij beetje bij beetje aan zijn achterstand. Zijn wedstrijdplan verraadde toen al dat hij mikte op een razendsnelle slotronde, een vereiste om het wereldrecord te kunnen aanvallen.

 

Ganna, die vorige week nog het werelduurrecord verpulverde in het Zwitserse Grenchen, vloog als een raket naar de streep. Daar stopte de klok op 3'59"636, drie tienden beter dan het oude record van de Amerikaan Ashton Lambie - op een hooglandbaan nota bene - uit 2021.

 

Ganna rijdt zo een tweede fabelachtig wereldrecord op amper een week tijd. Hij is de tweede man ooit, na Lambie, die onder de vier minuten duikt op het nummer.

Gerelateerd: