Ga naar de inhoud

Kim Clijsters koopt samen met NFL-superster Tom Brady een team in het... pickleball

 wo 12 oktober 2022 17:42
Straks zien we Kim Clijsters ongetwijfeld vaker met een pickleball-racket dan een tennis-exemplaar.

Kim Clijsters blijft ook na haar tenniscarrière actief in de sportwereld. Vandaag maakte het Belgische icoon bekend dat ze, samen met zevenvoudig Superbowl-winnaar Tom Brady, een Amerikaans pickleball-team koopt. De racketsport is "the next big thing" in de States.

Amerikaanse sportsites pakken groot uit met het nieuws: NFL-legende Tom Brady en tenniskampioene Kim Clijsters maken deel uit van een investeringsgroep die een nieuw pickleball-team in handen krijgt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Een wat?", horen we u denken.

 

Wel, pickleball is - naast padel - de rijzende ster onder de racketsporten. Wedstrijdjes zijn snel, meeslepend en haalbaar voor jong en oud.

Alle info over pickleball:

Vooral in Amerika lijkt de sky the limit voor de sport. Momenteel telt de "snelstgroeiende sport van het land" ruim 5 miljoen spelers, tegen 2030 hoopt de nationale federatie dat dat er maar liefst 40 miljoen zullen zijn.

 

Er is zelfs een competitie, de MLP (Major League Pickleball), die uitgezonden wordt op televisie en ambitieuze plannen heeft. In 2023 wordt er ongeveer 2 miljoen dollar aan prijzengeld uitgedeeld aan de spelers. Daar vaardigen Clijsters en co straks dus ook een team in af.

Naast de Belgische tennislegende investeren nog heel wat grote sterren in de sport. Onder meer NBA-kampioenen LeBron James en Draymond Green zijn eigenaars van een team, net als enkele televisiesterren.

 

Volgens het Amerikaanse CNBC draaien prijzen voor een team in de MLP "rond een getal van 7 cijfers".

 

Opvallend bij het team van Clijsters is dat het eigenaarschap voor 50% in handen is van vrouwen. "Wij willen een rolmodel zijn voor jonge vrouwen die eigenaar willen zijn in de sport. Dit is nog maar het begin."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.