Ga naar de inhoud

Rode Vuelta-trui van Remco Evenepoel levert 12.000 euro op voor De Warmste Week

 ma 10 oktober 2022 08:19
" "
Remco Evenepoel is de eerste Belg in 44 jaar die een grote ronde won.

De eerste centen voor De Warmste Week zijn binnen. Tien dagen lang kon je een sms sturen om kans te maken op de rode Vuelta-trui van Remco Evenepoel. Vlaanderen reageerde massaal. Dat leverde 12.057 euro op voor projecten tegen kansarmoede, het thema van de solidariteitsactie van de VRT dit jaar. De gelukkige winnares is Lieve Debaillie. Dat kreeg ze te horen in de ochtendshow van Studio Brussel.

Elk sms'je met de boodschap "REMCO" naar 4342 leverde 1 euro op én een kans om het Vuelta-kleinood te winnen, Evenepoel (22) was de eerste Belg in 44 jaar die kon triomferen in een grote ronde.

De actie van de wereldkampioen leverde meer dan 12.000 euro op, dat integraal ten goede komt aan projecten tegen kansarmoede.

De winnares was door het dolle heen toen ze live werd opgebeld door StuBru. Waarom wou ze die zo graag: "Wij zijn echte fans van de koers. Mijn zoontje Arthur volgt alle grote koersen en is grote fan van Remco. Hij zei af en toe: "Mama, heb je al een berichtje gestuurd? Dit is super."

Vlam mee tegen kansarmoede

Sinds 27 september kan iedereen acties registreren om geld in te zamelen voor De Warmste Week. Het ingezamelde bedrag gaat via het DWW Fonds naar 270 geselecteerde projecten rond kansarmoede.

 

Wil je meer weten over de initiatieven en projecten van De Warmste Week, neem dan een kijkje op de website dewarmsteweek.be.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: