Herbeleef de huldiging van Evenepoel: Viking Clap, zingen en feesten, Remco genoot zichtbaar

  Evenepoel is zichtbaar onder de indruk van de volksmassa.

  Eén week na zijn wereldtitel en drie weken na zijn eindzege in de Ronde van Spanje werd Remco Evenepoel uitgebreid gevierd. In Dilbeek kreeg hij het ereburgerschap, daarna volgde een uitgebreid feestje op de Grote Markt van Brussel. Een ontroerde Evenepoel zong en feestte gretig mee.

  Ereburgerschap in Dilbeek

  Rond 12 uur kwam Evenepoel in een gepersonaliseerde wagen aan op zijn eerste van vele afspraken. In het cultureel centrum van Dilbeek, Westrand, werd de kersverse wereldkampioen gehuldigd als ereburger.

   

  Honderden Dilbekenaren kwamen hun dorpsgenoot toezingen: "Remco is van ons" galmde over de parking van het cultureel centrum. 

   

  Evenepoel, in de regenboogtrui, kreeg tal van geschenken: een gepersonaliseerde tijdrithelm, een nieuwe fiets, een door de hele ploeg van Anderlecht gesigneerd shirt en vooral het ereburgerschap.

   

  "Dat is heel speciaal voor mij", vertelde Evenepoel. "Zeker gezien mijn jonge leeftijd."

   

  (lees voort onder de foto)

  Fietsstoet naar Brussel

  Na het feestje in Dilbeek sprongen de Dilbekenaren gewillig op de fiets om samen met hun volksheld naar Brussel af te zakken. Het peloton werd aangevoerd door Evenepoel die als een echte koning, samen met zijn Oumi, in een open auto het volk langs de weg toewuifde. 

   

  Vooral aan zijn supporterscafé stond er veel volk hem op te wachten. Daar liep de stoet dan ook even vertraging op. Ook aan het stadion van Anderlecht stonden, terwijl de wedstrijd tussen Anderlecht en Charleroi volop aan de gang was, enkele fans van de club Remco toe te zingen.

   

  (lees voort onder de foto)

  Volle Grote Markt

  Met een kwartier vertraging kwam Evenepoel aan op de Grote Markt. Na een welkomstwoordje van de Brusselse burgemeester Philippe Close in het stadhuis, verscheen Evenepoel op het balkon.

   

  Duizenden fans juichten de wereldkampioen en de Vuelta-winnaar toe. Evenepoel was onder de indruk van de massa. Ploegmakkers Lampaert, Serry en Keisse flankeerden hun jonge kopman. 

   

  "Het was een fantastisch seizoen, ik kan iedereen daar niet genoeg voor bedanken", vertelde Evenepoel. 

   

  Er volgden bonkende beats en supportersliederen als "Qui ne saute pas, n'est pas Bruxellois" en "We Are The Champions", Evenepoel zong gewillig en niet zo toonvast mee. 

  een hulde aan Remco Evenepoel

  1. 17 uur 19. Remco-dag zit erop. De dag in teken van de nog altijd maar 22-jarige Evenepoel is voorbij. Evenepoel genoot zichtbaar van zijn dubbele huldiging. Hij mag zich vanaf vandaag naast wereldkampioen en een grote rondewinnaar ereburger van Dilbeek noemen. Bovendien liet hij eigenhandig de Grote Markt in Brussel vollopen voor een spetterend feest. .
  2. 16 uur 41. De huldiging is voorbij, het feest zit erop. Evenepoel is terug naar binnen, de pers wordt vriendelijke verzocht om het stadhuis te verlaten. .
  3. 16 uur 31. Bekijk de "Viking Clap" van Evenepoel en co:.

   Bekijk de "Viking Clap" van Evenepoel en co:

  4. 16 uur 26. Ook de familie en de schoonfamilie van Evenepoel genieten van het feestje. Patrick Evenepoel zingt op zijn beurt: "Qui ne saute pas, n'est pas Bruxellois!" .
  5. 16 uur 21. Het feestje is nog altijd aan de gang en Evenepoel geniet er duidelijk zichtbaar van. Op de tonen van "We Are The Champions" gaat de wereldkampioen uiteindelijk toch naar binnen.  .
  6. 16 uur 17.
  7. 16 uur 14. Evenpoel zweept nog wat de menigte op en zingt: "Forza, Lampaert!" en "Qui ne saute pas, n'est pas Bruxellois" .
  8. 16 uur 06.
  9. 16 uur . Remco Evenepoel verschijnt op het balkon:.

   Remco Evenepoel verschijnt op het balkon:

  10. 15 uur 56. Evenepoel: "Ik kan iedereen niet genoeg bedanken". "Ik heb nog geen voornemens voor volgend jaar", begint Evenepoel. "Dit was een fantastisch jaar en ik kan iedereen daar niet genoeg voor bedanken." "Er staan hier nu 3 ploegmakkers, maar ik wil ook Wout (Van Aert), Guinten (Hermans), Nathan (Van Hooydonck), Stan (Dewulf) en Jasper (Stuyven) bedanken." "Voor de Vuelta wil ik vooral de ploeg bedanken. En dan nog mijn familie, mijn vriendin, de staf, ik heb zoveel mensen te bedanken." "We staan hier ook met de eerste gele trui van de Tour (Lampaert), met onze mr Bean (Serry) en voor Iljo is het zijn laatste jaar geweest." .
  11. 15 uur 51. Evenepoel neemt het woord en bedankt uitvoerig zijn ploeggenoten en gunt ze elk een "moment de gloire", daarna volgt een "Viking Clap". Er barst een feest los op de Grote Markt. .
  12. 15 uur 46. Evenepoel kan zijn ogen niet geloven. Klaas Lodewyck, Iljo Keisse, Yves Lampaert en Pieter Serry vergezellen Remco Evenepoel. De Grote Markt ontvangt de wereldkampioen met een luid gejuicht. Evenepoel kan zijn ogen niet geloven.  .
  13. 15 uur 45. Iedereen staat klaar. Burgemeester Philippe Close spreekt de Grote Markt toe. .
  14. 15 uur 37. Ook Evenepoel sprak nog enkele woorden: "Laten we er samen nog een mooie dag van maken." Nu begeven ze zich naar het balkon.  .
  15. 15 uur 37. De Grote Markt staat vol met fans:.

   De Grote Markt staat vol met fans:

  16. 15 uur 35. Burgemeester Close verwelkomt Evenepoel. Evenepoel is aangekomen in de trouwzaal van het stadhuis. Burgemeester Philippe Close spreekt hem toe.  .
  17. 15 uur 22. Het is nog even wachten tot we een glimp kunnen opvangen van Evenepoel. De fietsers die hem begeleid hebben hebben zich bij de duizenden fans gevoegd. .
  18. 15 uur 18. Evenepoel is aangekomen op de Grote Markt. Evenepoel is gearriveerd op zijn tweede bestemming: de Grote Markt in Brussel. Hij werd begeleid door honderden fietsers, die ook allemaal een plaatsje zoeken. Er zijn duizenden mensen aanwezig. .
  19. 14 uur 57. Een kwartier vertraging. Evenepoel heeft een kwartier vertraging. Hij zal dus om 15.15 u aankomen op de Grote Markt in Brussel. .