Ga naar de inhoud

Geen grote verrassingen in selectie Red Flames voor cruciale WK-barrage(s)

 di 27 september 2022 17:23
Vande Velde
Chloé Vande Velde speelde vorig jaar even in IJsland.

Bondscoach Ives Serneels heeft de 24 speelsters bekendgemaakt waarmee hij vanaf volgende week hoopt de deur naar het WK voetbal open te gooien.

De Belgische vrouwen spelen op 6 oktober in en tegen Portugal in de barrages voor het WK voetbal. Als de Red Flames die match winnen, ontvangen ze 5 dagen later IJsland. De winnaar van dat duel mag naar een intercontinentale barrage, de laatste trede richting het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

 

Om die - hopelijk twee - levensbelangrijke opdrachten tot een goed einde te brengen, rekent Ives Serneels grotendeels op de speelsters die hij ook voor het voorbije EK selecteerde.

 

In vergelijking met het toernooi in Engeland is Anderlecht-speelster Charlotte Tison afgevallen. Haar plaats wordt ingenomen door Chloé Vande Velde (ADO Den Haag). Die kan dankzij haar (korte) IJslandse avontuur misschien een cruciale rol spelen in de beslissende match.

 

Vooraan, ten slotte, komt Jill Janssens erbij. De 18-jarige speelster van OH Leuven debuteerde vorig seizoen al voor de Flames, maar het EK zelf kwam nog wat te vroeg.

De Belgische selectie

Doelvrouwen: Nicky Evrard, Diede Lemey, Lisa Lichtfus

Verdedigers: Laura Deloose, Laura De Neve, Sari Kees, Davina Philtjens, Amber Tysiak, Jody Vangheluwe

Middenvelders: Julie Biesmans, Féli Delacauw, Marie Minnaert, Kassandra Missipo, Chloé Vande Velde, Justine Vanhaevermaet

Aanvallers: Janice Cayman, Tine De Caigny, Elena Dhont, Hannah Eurlings, Jill Janssens, Ella Van Kerkhoven, Davinia Vanmechelen, Sarah Wijnants, Tessa Wullaert  

Gerelateerd: