Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck vindt selectie Anderlecht-spelers bij Duivels "te opvallend": "Heeft met kleur te maken"

 zo 25 september 2022 10:55
Hein Vanhaezebrouck toonde zich kritisch over de selectie van Anderlecht-spelers bij de Duivels.

Hein Vanhaezebrouck is een man met een mening. In de nieuwste podcast van KAA Gent deelde hij die ook ongezouten, meer bepaald over de selectiepolitiek bij de Rode Duivels. "Yari Verschaeren was nog niet eens titularis bij Anderlecht en werd opgeroepen. Dat is gewoon niet te vatten."

Wat begon met lof veranderde al snel in een kritische noot.

 

In de eerste aflevering van de nieuwe podcastreeks van KAA Gent ging het onder meer over eigen opgeleide spelers. Hein Vanhaezebrouck vertelt in de discussie onder meer dat Anderlecht "de grootste vijver met de beste vissen heeft".

 

Volgens de trainer van de Buffalo's komen die wel iets te snel boven water bij de Rode Duivels. Wanneer een gesprekspartner opwerpt dat het bizar is dat flankverdediger Matisse Samoise zelfs geen deel uitmaakte van de voorselectie, begon Hein Vanhaezebrouck aan een messcherp betoog.

 

"Waarom hij er niet bij was? Dat heeft met kleur (van het shirt, red.) te maken", aldus Vanhaezebrouck. "Dat is een gewaagde uitspraak, maar is gewoon zo. Verschaeren werd drie jaar geleden opgeroepen terwijl hij net kwam piepen en nog geen titularis was. En nu Debast, zonder ooit één keer bij de beloften te zijn geweest."

 

"Je kan er gewoon niet naast kijken", ging HVH verder. "Ik vind dat ook onvoorstelbaar. Pas op, Zeno Debast is een talent, hé. Maar moet je hem meteen oproepen als hij vijf matchen voor Anderlecht gespeeld heeft? Die staan onder ons in het klassement en zijn niet dé toonaangevende ploeg."

Het is wel interessant voor een club als je speler plots Rode Duivel is. Dan gaat de waarde in een vingerknip meteen maal twee of drie.

Hein Vanhaezebrouck

De trainer bleef vervolgens flink op dreef over de kwestie. "Het is wel interessant voor een club als je speler plots Rode Duivel is. Dan gaat de waarde in een vingerknip meteen maal twee of drie. Daar moet je eens over nadenken - het is gewoon veel te opvallend."

 

Bij de Belgische voetbalbond zullen ze het niet graag gehoord hebben.

 

Wanneer Vanhaezebrouck de vraag voorgelegd krijgt of hij ooit graag bondscoach zou worden, lacht de coach dan ook eens: "Dat zal ik niet zijn. Ik ben geen figuur met een blanco strafblad. De bond legde mij een schorsing op (voor kritiek op Laforge, red.) en zij zijn de werkgever van de bondscoach. Ik ben te kritisch, denk ik."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: