Ga naar de inhoud

Geschorste Martinez heeft geen heimelijke handgebaren voorbereid: "Er zal 0 communicatie zijn tegen Nederland"

Geen Roberto Martinez vs. Louis van Gaal morgen. De geschorste Belgische bondscoach moet vanuit de tribunes toekijken naar de wedstrijd tegen Nederland. Thierry Henry mag in zijn plaats de hand schudden met Van Gaal, die vandaag vol vertrouwen vertelde dat zijn ploeg "gewoon zal winnen" morgen. "Uitspraken die ons extra motivatie geven", reageerde Toby Alderweireld.

Gentleman Roberto Martinez vergat tegen Wales even de etiquetteregels. Diep in de blessuretijd hield hij bewust de bal bij om wat tijd te rekken. Een atypische actie van de bondscoach, die hem een rode kaart opleverde.

 

Geen Martinez langs de zijlijn tegen Nederland dus. "Ik zal morgen in de tribune postvatten. Dat is een eerste keer voor mij", vertelde hij op het persmoment vandaag.

 

Oortjes, berichtjes, afgesproken handgebaren en zelfs schaamteloos over-en-weer-geschreeuw naar de dug-out. Vroeger probeerden heel wat geschorste coaches zo toch informatie door te spelen. Maar de gentleman in Martinez - en het verstrengde protocol - denkt daar anders over.

Ik kijk er echt naar uit hoe Thierry Henry, Thomas Vermaelen en de rest van de staf zal acteren langs de lijn. 

Roberto Martinez, bondscoach van de Rode Duivels

"Er zal geen communicatie zijn tijdens de wedstrijd. Dat kan en mag niet meer volgens de voorschriften. Zo zal ik tijdens de rust niet in de kleedkamer kunnen komen."

 

Vanaf het moment dat het fluitje van de scheidsrechter weerklinkt, zal het dus volledig aan Thierry Henry zijn. "Ik kijk er echt naar uit hoe Thierry Henry, Thomas Vermaelen en de rest van de staf zal acteren langs de lijn. Ik heb er alle vertrouwen in, eigenlijk."

Meer dan een generale repetitie

Roberto Martinez zal vanuit de tribunes wel kopzicht hebben om conclusies te trekken uit de partij. De wedstrijd tegen Nederland is immers de laatste wedstrijd met inzet voor het WK in Qatar. "Een ideale voorbereidingswedstrijd", weet de bondscoach.

 

"Het team moet 3 keer scoren, een moeilijk te bespelen ploeg bekampen en onder druk een resultaat neerzetten. Wat wil je nog meer om je klaar te stomen voor een groot toernooi? We gaan weer veel informatie hebben met het oog op de definitieve selectie voor Qatar."

Uitspraken van Van Gaal hebben ons extra motivatie gegeven

Toby Alderweireld

Vooral een voorbereidingswedstrijd, dus. Toch zijn de Duivels ook gebrand op een resultaat. Het woord "revanche" durft niemand in de mond nemen. Maar na het statement van Louis van Gaal en de 4-1-blamage in de heenwedstrijd, lijkt de partij toch wat beladen.

 

"In de heenwedstrijd haalden we ons niveau echt niet", toonde Toby Alderweireld zich strijdvaardig. "Nu moeten we tonen wie we zijn en waar we voor staan. We kunnen tegen iedereen winnen als we top zijn."

 

 "Er zijn ook genoeg redenen om nog eens extra te knallen. Zo hebben de uitspraken van Van Gaal ons wat extra motivatie gegeven."

Bekijk hier de volledige persconferenties