Ga naar de inhoud

Zat er meer in voor deze pechvogels? Hayter wordt nog 4e na fietswissel, Sheffield vliegt in decor

 zo 18 september 2022 14:22

Niet alleen Stefan Küng baalt na het WK tijdrijden. De Zwitser ging met een mooie voorsprong de laatste rechte lijn in, maar reed zijn benen stuk in de wind. Ook Ethan Hayter en Magnus Sheffield verlaten met een wrang gevoel dit WK. 

Kettingpech voor Ethan Hayter

In de eerste plaats is er de pech van Ethan Hayter. De 24-jarige Brit deed vol mee voor de medailles toen zijn ketting er vooraan af liep. Woedend smeet hij zijn fiets in de kant en moest hij zich weer op gang trekken op zijn reservefiets. 

 

Uiteindelijk strandde hij op 40 seconden van winnaar Tobias Foss. Zonder die pech deed hij ontgetwijfeld mee voor het podium.

 

“Het is zonde dat ik dit probleem had", reageerde hij na de tijdrit. "Ik was best sterk. Misschien had ik zelfs meegestreden voor de winst. We zullen het nooit weten. Ik verloor minstens twintig seconden bij mijn fietswissel.”

De crash van Magnus Sheffield

Magnus Sheffield was bezig aan een sterke tijdrit toen hij een bocht verkeerd inschatte. De winnaar van de Brabantse Pijl kwam spectaculair en hard in het dranghek terecht. 

 

Ook voor hem zat er meer in, want bij het eerste tussenpunt moest hij maar 4 seconden prijsgeven op Stefan Küng. En dus mocht hij op dat moment nog dromen op een podiumplek. 

 

Op deze manier liep het mis. Uiteindelijk werd hij nog 17e. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag WK-tijdrit

naamresultaatploeg
1
Tobias Foss
40:02.78
NoorwegenNOO
2
Stefan Küng
+2.95
ZwitserlandZWI
3
Remco Evenepoel
+9.16
BelgiëBEL
4
Ethan Hayter
+39.95
Groot-BrittanniëGBR
5
Stefan Bissegger
+46.81
ZwitserlandZWI
6
Tadej Pogacar
+48.13
SloveniëSLO
7
Filippo Ganna
+55.32
ItaliëITA
8
Nélson Oliveira
+58.98
PortugalPOR
9
Yves Lampaert
+1:08.84
BelgiëBEL
10
Bruno Armirail
+1:09.24
FrankrijkFRA
Gerelateerd: