Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Djokovic zwaait Federer uit (met dag vertraging): "Een eer om jou op en naast court te kennen"

 vr 16 september 2022 16:44
" "
Novak Djokovic klopte Roger Federer op de Australian Open 2020.

Novak Djokovic heeft vandaag, 24 uur nadat Roger Federer zijn afscheid bekendgemaakt had, gereageerd op zijn Instagram: "Roger, het is moeilijk met woorden te beschrijven wat we samen in de sport hebben gedeeld."

Gisteren regende het reacties uit de hele tenniswereld op het adieu van de 41-jarige Zwitser, maar uit de hoek van Novak Djokovic bleef het stil. In die mate zelfs dat de Servische pers zich vragen begon te stellen.

Vandaag kwam Djokovic, die Federer afloste als langste nummer 1, met een lofzang naar buiten. "We kunnen terugblikken op ruim een decennium van ongelofelijke momenten en duels. Jouw carrière zette de maatstaf voor wat het betekent om uit te munten en te leiden met integriteit en in balans."

"Het is een eer jou op en naast het court te kennen", vervolgt Djokovic. "Ik weet dat dit volgende hoofdstuk nog prachtige dingen in petto heeft voor jou, Mirka, de kinderen, al je geliefden én fans van Roger hebben nog veel om naar uit te kijken."

Djokovic wenst Federer veel geluk en een goede gezondheid. "We kijken ernaar uit jouw verwezenlijkingen te vieren en jou in Londen te zien", besluit de Serviër, verwijzend naar de Laver Cup, waar Federer volgende week afscheid neemt en ook Djokovic present zal tekenen in Team Europe.

50x Djokovic-Federer: 27-23

Djokovic en Federer speelden in totaal 50 keer tegen elkaar. De Serviër trok iets vaker (27-23) aan het langste eind en won ook hun laatste duel, twee jaar geleden in de halve finale van de Australian Open.

Djokovic veroverde er zijn 18e van in totaal 21 grandslamtitels. Federer besluit zijn carrière met 20 grandslamtrofeeën.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: