Ga naar de inhoud

EK roeien: Belgische beloften vieren dubbel goud in dubbeltwee

 zo 4 september 2022 16:03
Mil Blommaert en Savin Rodenburg op het podium van de lichte dubbeltwee.

De Belgische roeiers hebben een feestje gebouwd op het EK roeien voor beloften (U23) in Hazewinkel. Tristan Vandenbussche en Aaron Andries maakten hun favorietenrol waar in de dubbeltwee. Mil Blommaert en Savin Rodenburg waren in de lichte dubbeltwee ook goed voor de gouden medaille.

In Hazewinkel konden vier Belgische boten zich plaatsen voor de A-finale. Twee van die boten eindigden ook op het podium en twee keer was het de hoogste trede. 

 

Tristan Vandenbussche en Aaron Andries, de regerende wereldkampioenen, domineerden van start tot finish de A-finale van de dubbeltwee. Ze maakten zo hun favorietenrol helemaal waar en pakten met meer dan 3 seconden voorsprong het goud.

 

Ze volgden daarmee het voorbeeld van de Belgische tandem in de lichte dubbeltwee. Mil Blommaert en Savin Rodenburg deelden hun race in de A-finale perfect in en hadden in de laatste 500 meter net genoeg over om de Hongaarse en Turkse boot af te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.