Ga naar de inhoud

BEKIJK: "Ongezien", 19-jarige Belgische baanwielrenner dubbelt EK-tegenstander 2 (!) keer

 za 13 augustus 2022 14:33

Dubbel gevoel? De Belgische baanwielrenner Thibault Bernard heeft zijn tegenstander - die dubbel zo oud is als onze landgenoot - op het EK zonet twee keer gedubbeld tijdens de individuele achtervolging. "Ongezien", volgens wieleranalist Renaat Schotte. Het leverde de eerstejaars zowaar de op drie na snelste Belgische tijd op.

Neen, uw tv bleef niet haperen tijdens het EK baanwielrennen. Het was de jonge Thibault Bernard die u wel even deed twijfelen. 

 

De 19-jarige renner schoot furieus uit de startblokken tijdens zijn individuele achtervolgingsrace. Hij peuzelde zijn 43-jarige tegenstander - jawel, dubbel zo oud als onze landgenoot - zo al meteen op. 

 

Bij dat inhaalmanoeuvre leek Bernard wel schijnbaar wat tijd te verliezen, maar dat maakte hij ruimschoots goed met een uitstekende laatste kilometer. Hij dubbelde zijn tegenstander er zowaar een tweede keer. 

 

"Ongezien", volgens wieleranalist Renaat Schotte, die wel wijst op de korte afstand van de piste in München.  De tijdelijke piste in Beieren is 200 meter lang, 50 meter korter dan gewoonlijk bij het baanwielrennen. 

 

Zo zie je maar, 't Kuipke en de Blaarmeersen  in Gent blijken dan toch het geheime wapen van de Belgen te zijn in München. "Wij zijn met beide banen vergelijkbare pistes gewoon", vertelde bondscoach Kenny De Ketele nog voor de start van het EK. 

 

Quod erat demonstrandum: Bernard zette in Beieren zelfs de op drie na snelste Belgische tijd neer op de discipline. Straf, als eerstejaars. Ik had gezegd dat ik onder de 4'20" wilde duiken. Dat is me ook gelukt. Ik ben blij", vertelde Bernard zelf.

Gerelateerd: