Ga naar de inhoud

Om kriebels van te krijgen. Est wandelt 625 meter over een slackline tussen Rotterdamse torens

 wo 10 augustus 2022 12:36

Rotterdammers zullen dinsdag vreemd hebben opgekeken als ze rondreden in de haven. Hoog in de lucht konden ze Jaan Roose over een slackline zien lopen. De Est wandelde 625 meter tussen 2 flatgebouwen. Indrukwekkend. 

Bekijk de straffe beelden:

Veel wind en omgevingsgeluid maken het extra lastig

Jaan Roose overwon tijdens zijn onderneming een hoogte van 39 meter met een maximale hellingsgraad van 24%. Pittig dus. Hij begon op het gebouw de Rotterdam (149 meter) en eindigde op de Zalmhaventoren op een hoogte van 188 meter. 

 

Maar wie dacht dat de slackline als een strakke streep van het ene gebouw naar het andere liep, heeft het helemaal verkeerd. Door de stevige wind zat er een enorme buiging in het traject. Daarnaast zorgden ook de vele omgevingsgeluiden voor een extra moeilijkheid.

 

Toch is het hem in 49 minuten gelukt.