Ga naar de inhoud

"Op vakantie in Portugal, Tim Merlier?" Portugese fan springt net voor de sprint over boarding

Het was een van dé beelden van het voorjaar: Tim Merlier reed na de Scheldeprijs tegen de richting terug, tot hij plots een sprintend peloton op hem zag afkomen. Met fiets en al klauterde hij net op tijd over de dranghekken. In de Ronde van Portugal had een fan blijkbaar het idee om dat moment te herbeleven. 

De Ronde van Portugal is sportief niet de belangrijkste koers van het wielerseizoen, maar toch gaat de wedstrijd elk jaar wel eens over de tongen. Doorgaans omdat achteraf de top van het eindklassement positief test op doping, maar dit jaar halen ze om een andere reden het nieuws.

 

De eerste rit in lijn eindigde zoals verwacht in een massasprint. Zoals verwacht, maar blijkbaar niet voor één wielerfan. Die liet zich verrassen toen het sprintende peloton plots uit de bocht kwam. De man kon net op tijd fluks over de boarding springen.

 

Het deed Mike Teunissen meteen terugdenken aan die bewuste Scheldeprijs met Tim Merlier. "Ben je op vakantie in Portugal, Tim?", grapte de Nederlander op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het origineel: Tim Merlier in de Scheldeprijs