Marijn de Vries over SD Worx: "Heb het gevoel dat het niet lekker loopt in de ploeg"

  Analist Marijn de Vries had het in Vive le Vélo over team SD Worx.

  Ondanks de zege van Marlen Reusser is het nog geen verpletterende Tour geweest voor SD Worx. Zo zoekt Lotte Kopecky  bijvoorbeeld al een hele week naar haar beste benen. Analist Marijn de Vries vertelde in Vive le Vélo dat ze het gevoel heeft dat er wat schort met de communicatie in de ploeg.

  Het loopt niet subliem voor team SD Worx in de Tour. Ondanks de zege van Marlen Reusser is het wachten op sterke uitslagen.

   

  Misschien heeft de ploeg van Lotte Kopecky ook wel een kans misgelopen om klassementsrenster Annemiek van Vleuten tijd aan te smeren in de graveletappe.

   

  "Ik heb het gevoel dat het gewoon niet lekker loopt in de ploeg", vertelt Marijn de Vries in Vive le Vélo. 

   

  "Reusser heeft wel de overwinning behaald, maar een renster als Demi Vollering is normaal veel scherper en gefocuster. Het lijkt alsof ze met te weinig zelfvertrouwen rondrijdt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Lotte Kopecky."

   

  "Er is ook steeds een dingetje tussen Vollering en Moolman. Die laatste rijdt op kop wanneer het eigenlijk niet hoeft en wanneer ze dan op kop zou moeten rijden voor Vollering doet ze het niet."

  Ik stel me toch de vraag of de neuzen allemaal in dezelfde richting staan binnen de ploeg.

  Marijn de Vries

  "Ik krijg ook het gevoel dat ze niet echt willen praten in de ploeg. Het lijkt alsof er iets niet helemaal goed zit met de communicatie. Ik weet dat Vollering daar gevoelig aan is. Ik vermoed Kopecky ook."

   

  "In de graveletappe gisteren moest concurrente Annemiek van Vleuten lossen, maar vertelden de rensters achteraf dat het nieuws te laat binnenkwam via de oortjes en dat ze daardoor geen actie hadden ondernomen. Het werd nochtans gewoon op de koersradio gezegd."

   

  "Ik stel me dus toch de vraag of de neuzen allemaal in dezelfde richting staan binnen de ploeg. Het is natuurlijk triest, maar ik denk dat ze toch iemand als Amy Pieters missen, die zulke zaken tijdens de rit altijd goed kon regelen en met de vuist op tafel durfde slaan."

   

  "Het is natuurlijk een beetje speculatie, maar mijn gevoel zegt dat ze zo iemand missen momenteel en dat er daardoor teveel misverstanden zijn in de koers."