Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky zoekt nog naar beste vorm: "Het gaat iets moeilijker"

Lotte Kopecky hoopt zich morgen te tonen.

Het is voorlopig nog niet de Tour van Lotte Kopecky (SD Worx). Na een 3e en een 9e plaats, kwam ze vandaag als 55e over de meet. "In het voorjaar voelde ik me super goed, nu gaat het iets moeilijker", vertelde ze na de rit.

SD Worx speelde gisteren geen grote rol in het koersverhaal, vandaag herpakten de rensters zich. Ashleigh Moolman en Demi Vollering zorgden voor spektakel. Ook Lotte Kopecky werkte mee en probeerde voor de Côte de Mutigny nog weg te rijden.

 

“Vanmorgen zagen we dat er weinig wind was, maar tijdens de wedstrijd is dat toch veranderd. We voelden dat we toch iets moesten proberen”, vertelt Kopecky na de rit.

 

Op de Côte de Mutigny moest Kopecky vroeg afhaken. “Ik heb de col niet goed verteerd. Voor de helling waren er 2 valpartijen. Bij één zat ik er vlak achter, maar dat was geen ramp. Toen we aan de klim begonnen, kon ik naar mijn gevoel niet afzien."

 

De etappe van morgen kan wel eens iets voor onze landgenote zijn. “Ik heb de rit verkend en ze is redelijk lastig. De gravelstroken zijn wel risico’s”, aldus Kopecky.