Ga naar de inhoud

Julie De Wilde pronkt met witte trui: "Ik durfde hier alleen maar van dromen"

 di 26 juli 2022 17:31
Julie De Wilde op het podium, met de witte trui om haar schouders.

Julie De Wilde (Plantur-Pura) kwam vandaag opnieuw als eerste Belgische over de meet. Ondanks een 14de plaats in de rituitslag, mocht ze toch het podium op met de witte trui om haar schouders. "Het is fantastisch om die jongerentrui te mogen dragen."

"Ik had niet zo een goede benen, maar ik mag niet klagen. De klimmetjes waren pittiger dan gedacht. Ik heb echt afgezien en toch mijn tempo gezocht om zo goed mogelijk naar boven te rijden."

 

"Dan kwam ik in een groepje terecht, daar was het hopen dat ze doorreden. Het stokte wel een beetje, maar mijn team heeft daar zijn werk gedaan. Ik ben hen daar heel dankbaar voor", vertelde de renster van Plantur-Pura. 

 

Tijdens het eerste deel van het interview was het nog niet duidelijk of ze ook effectief de nieuwe drager van de witte trui werd, als beste jongere. "Ik wil hem toch een keertje dragen", vertelde De Wilde toen nog.

Enkele minuten later kreeg ze het verlossende nieuws te horen. Sporza-interviewster Inge Van Meensel zocht haar daarom opnieuw op. "Ik durfde hier alleen maar van dromen. Het is echt wel leuk, zeker omdat ik de jongste ben", vertelde De Wilde.

 

De 19-jarige renster van Plantur-Pura genoot met volle teugen. "Het is fantastisch om die jongerentrui te mogen dragen."

Ook toen De Wilde na de podiumceremonie de witte trui overhandigd kreeg, drong het nog niet echt tot haar door. "Ik weet niet goed wat zeggen. Je denkt er wel een beetje aan, maar ik probeer dat niet te veel in mijn hoofd te steken."

 

Of ze de witte trui ook de komende dagen kan verdedigen, wil ze niet gezegd hebben. "Ik bekijk het dag per dag, maar als het dan lukt is het wel mooi. Ik ben nog jong, niks moet alles mag."

 

De witte trui mogen dragen in de eerste Tour de France Femmes ooit, dat laat ook op de 19-jarige De Wilde een diepe indruk na: "Het is de grootste wedstrijd ter wereld. Mijn broer en papa keken vroeger altijd dus dan keek ik wel mee."

 

"Ik heb net even gezwaaid naar hen, maar ik heb hen nog niet gezien. Al zag ik wel al aan het gezicht van mijn mama dat ze content was."

Gerelateerd: